Home Blog Self Innovation 11 Λόγοι Γιατί το Αφεντικό σου θα Έπρεπε να Δουλεύει για Εσένα

11 Λόγοι Γιατί το Αφεντικό σου θα Έπρεπε να Δουλεύει για Εσένα

αφεντικό και υπαλληλική απόδοση

Ανασφαλής στον εργασιακό σου χώρο; Όλοι κάποτε είχαμε την σκέψη πως υπάρχει περίπτωση να μην φταίει η δουλειά αλλά το αφεντικό. Δεν είναι τυχαίο που όταν μια ομάδα δεν αποδίδει κατηγορούν πρώτα τον προπονητή. Το 75% των εργαζομένων πιστεύει πως το αφεντικό τους είναι πηγή αστάθειας.

  • Το 60% των υπαλλήλων δηλώνει πως το αφεντικό τους δεν τους παρέχει ασφάλεια.
  • Το 34% των υπαλλήλων πιστεύει πως το αφεντικό τους δεν είναι παραγωγικό όσο θα έπρεπε.
  • Το 39% των υπαλλήλων αισθάνεται πως το αφεντικό του δεν τους δίνει κίνητρο.
  • Το 1/3 των υπαλλήλων δηλώνει ξεκάθαρα πως το αφεντικό τους δεν δίνει σημασία στις ανησυχίες τους.
  • Το 57% των υπαλλήλων αισθάνονται πως αγνοούνται από το αφεντικό τους.
  • Το 49% δηλώνει πως το αφεντικό τους δεν ενδιαφέρεται για τις ιδέες τους.
  • Το 42% υποστηρίζει πως το αφεντικό τους δεν δουλεύει αρκετά σκληρά.
  • Το 67% θα προτιμούσε να είχε άλλο αφεντικό.

Δεν κάνει η θέση τον άνθρωπο αλλά ο άνθρωπος την θέση. Δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει συχνά. Αν λοιπόν πιστεύεις ότι η θέση που βρίσκεται το αφεντικό σου δεν κερδήθηκε αλλά χαρίστηκε, τα παρακάτω χαρακτηριστικά θα επιβεβαιώσουν τις φοβίες σου.

1. Κάνει επίδειξη δυνάμεων και όχι ικανοτήτων

Η καλύτερη του στιγμή είναι όταν πρέπει να πει στους άλλους τι πρέπει να κάνουν. Κατά ένα περίεργο λόγο και εξαιρετικά σπάνια, δεν αναφέρει το πώς.

2. Σε κρίνει αντί να σε καθοδηγεί

Βγαίνεις από το γραφείο και έπειτα από ένα briefing του κακού καιρού με το αφεντικό σου, έχεις μαζέψει έναν πάπυρο από λάθη που προφανώς δεν πρέπει να επαναληφθούν. Οι τρόποι για το πώς να διορθώσεις αυτά τα λάθη είναι φυσικά δική σου ευθύνη.

3. Σε μειώνει μπροστά σε άλλους αντί να σε προστατεύει

Το αφεντικό σου θεωρεί πως ο παραδειγματισμός είναι ο κατάλληλος τρόπος για να δώσει κίνητρο. Αντί λοιπόν να σου μιλήσει κατ’ ιδίαν, προτιμά να σε ξεφτιλίσει μπροστά στους υπόλοιπους υπαλλήλους. Που μπορεί κάποιοι από αυτούς να είναι φίλοι σου.

4. Θεωρεί ότι το να σε πληρώνει είναι πλεονέκτημα

Όταν έρχεται η μέρα της πληρωμής, εντελώς τυχαία, λείπει σε κάποια σοβαρή δουλειά. Η θεώρηση από το αφεντικό σου ότι η πληρωμή σου είναι πλεονέκτημα και όχι δικαίωμα, τον καθιστά αυτόματα ανίκανο να στηρίξει την θέση του.

5. Χάνει την ψυχραιμία του εύκολα

Αν το αφεντικό σου είναι ο πρώτος που θα χάσει την ψυχραιμία του, πολύ απλά γιατί δεν έχει επιχειρήματα να στηρίξει τον λόγο του, δείχνει κάτι ξεκάθαρο: αισθάνεται ανασφαλής που εσύ έχεις δίκιο και εκείνος δεν μπορεί να το αποδείξει.

6. Μειώνει την δουλειά σου και επιδεικνύει την δική του

Έχεις ολοκληρώσει ένα πολύ σημαντικό project. Ενώ είστε όλοι συγκεντρωμένοι και περιμένεις ένα απλό μπράβο, το αφεντικό σου αναφέρει απλά ότι τώρα πρέπει να εστιάσετε στον επόμενο στόχο.

Την επόμενη κλείνει μια συμφωνία με την διπλανή καφετέρια για 2% έκπτωση στους καφέδες. Φροντίζει να το παρουσιάσει σαν συμφωνία με την Google!

7. Θέτει κανόνες που πρέπει να τηρούνται από μια μειονότητα – και κυρίως από εσένα

Αν έχεις αντιληφθεί πως το αφεντικό σου ευνοεί τις κλίκες, άρχισε να ανανεώνεις το βιογραφικό σου. Το 34% των υπαλλήλων υποστηρίζει πως ευνοούνται συγκεκριμένα άτομα στον εργασιακό του χώρο και μάλιστα άδικα. Οι οικογενειακές επιχειρήσεις σπάνια αναπτύσσονται.

8. Θεωρείς πιο εύκολο να κάνεις Sky diving παρά να ζητήσεις αύξηση – και ας την αξίζεις

Η φοβία της διεκδίκησης αυτών που μας αξίζουν είναι μια φτηνή πολιτική που έχει το κάθε αφεντικό. Δεν είναι Θείο δώρο που απλά έχεις την δουλειά σου. Θείο δώρο είναι να ανυπομονείς να πας σε αυτήν.

9. Δεν κάνει ποτέ λάθος. Κυριολεκτικά

Παρόλο που η κοινή σου λογική φωνάζει πως αυτό που ακούς είναι ο χορός του παραλόγου, το αφεντικό σου συνεχίζει να προσπαθεί να σε πείσει πως το φταίξιμο ήταν δικό σου. ΔΕΝ υπάρχουν λάθη σε μια εταιρεία. Υπάρχουν ευθύνες. Και την μεγαλύτερη την έχει το αφεντικό σου.

10. Βάζει τους ανθρώπους του να δουλεύουν υπερωρίες χωρίς ποτέ να τις αναγνωρίζει

Όταν το αφεντικό σου ζητά να δουλέψεις υπερωρίες γιατί η εταιρεία σε χρειάζεται και ταυτόχρονα ξεχνά να σε πληρώσει γι’ αυτές, θα ήθελες τουλάχιστον να είχες ερωτηθεί αν θέλεις να δουλέψεις αυτές τις υπερωρίες.

11. Όλοι γύρω του αναρωτιούνται πως βρίσκεται σε αυτή τη θέση

Οι ικανότητες και το πάθος για την δουλειά δεν κρύβονται. Αν έστω και για μια στιγμή θεωρείς πως έχεις υψηλότερο αίσθημα ευθύνης από το αφεντικό σου, τότε οι αρχικές σου φοβίες επιβεβαιώνονται.

 

Χρήστος Παπανίκας