Home Blog Self Innovation 15 Σημάδια πως Πετυχαίνεις στην Ζωή Ακόμα και αν Αισθάνεσαι το Αντίθετο

15 Σημάδια πως Πετυχαίνεις στην Ζωή Ακόμα και αν Αισθάνεσαι το Αντίθετο

επιτυχία και προσπάθεια

Όλοι αισθανόμαστε την αποτυχία αρκετές φορές στην ζωή μας. Παρόλο που μπορεί να είναι φυσιολογικό, χρειάζεται κάποιες φορές να βρούμε έναν τρόπο να δούμε την ζωή από διαφορετική οπτική. Το να πετυχαίνεις δεν σημαίνει μόνο να πραγματοποιείς δραματικές αλλαγές στην ζωή σου.

Το να πετυχαίνεις σημαίνει να μπορείς να απολαμβάνεις τα μικρά πράγματα

Η ζωή δεν είναι μόνο ένα ακριβό αμάξι, η καινούργια Samsung των 3. 500 ευρώ και ένα σπίτι τόσο μεγάλο που πιθανώς δεν θα ευχαριστηθείς ποτέ. Μαθαίνοντας από μικροί πως πολλές φορές η φήμη, το χρήμα και η δόξα είναι ενδείξεις πως πετυχαίνεις, εν τέλει διαπιστώνουμε πως είναι απλά παρενέργειες. Μετασεισμοί σκληρών αποφάσεων, ρίσκων και ατελείωτων ωρών προσπάθειας.

Γνώμονας πως πετυχαίνεις στην ζωή μπορεί να είναι ότι επιλέξεις να είναι. Παρακάτω, σου παραθέτω 15 σημάδια. Σημάδια που δείχνουν πως πετυχαίνεις στα απλά και στα μικρά. Σημάδια που μαρτυρούν πως επιτυχία είναι η ωριμότητα και η σοφία των ξεχωριστών εμπειριών που μας χαρίζει η ζωή.

Γιατί οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν την διαφορά.

#1. Οι Σχέσεις σου Είναι Λιγότερο Δραματικές απ’ ότι στο Παρελθόν

Με τον καιρό ωριμάζουμε. Μπορεί να χρειαστούν χρόνια, όμως στο τέλος συνειδητοποιούμε πως οι συνεχόμενοι τσακωμοί και εντάσεις δεν βγάζουν πουθενά.

Η επιλογή των κατάλληλων ανθρώπων στην ζωή σου είναι ένα σημάδι πως πετυχαίνεις.

#2. Δεν Φοβάσαι να Ζητήσεις Βοήθεια και Υποστήριξη

Το να αισθάνεσαι άτρωτος είναι κάτι που με τον καιρό σβήνει. Το να είσαι εγωιστής και να πιστεύεις πως μπορείς να κάνεις τα πάντα μόνος σου είναι μειονέκτημα.

Το να μπορείς να αποδέχεσαι μια αδυναμία σου και να ζητάς βοήθεια είναι δύναμη και σημάδι ωριμότητας.

#3. Έχεις Ανεβάσει τις Προσδοκίες σου

Σε πιο μικρή ηλικία πιστεύαμε πως όλα θα έρθουν μόνα τους. Καθώς τα χρόνια περνούν οι απαιτήσεις που έχεις από τον εαυτό σου αυξάνονται. Πιστεύεις περισσότερο στην εμπειρία σου και πατάς καλύτερα στα πόδια.

Ένα ξεκάθαρο σημάδι πως πετυχαίνεις είναι πως περιμένεις περισσότερα από τον εαυτό σου.

#4. Επιλέγεις Δραστηριότητες που σε Γεμίζουν και σε Κάνουν να Αισθάνεσαι Πληρότητα

Το να αγαπάς τον εαυτό σου δεν ναρκισσισμός. Είναι επιτυχία. Το να επιλέγεις ανθρώπους, καταστάσεις και εμπειρίες που σε κάνουν καλύτερο είναι σοφία ζωής. Είναι ένδειξη πως πετυχαίνεις στα απλά.

#5. Υπάρχουν Περισσότερες Στιγμές που Εκτιμάς το Άτομο που Βλέπεις στον Καθρέπτη

Μπορεί να υπάρχουν στιγμές που δεν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου. Όλοι τις περνάμε. Το παιχνίδι με τον καθρέπτη ήταν ανέκαθεν καθαρτικό και επίπονο. Καθώς περνούν όμως τα χρόνια αποδέχεσαι καλύτερα τα κενά σου. Τις μικρές και μεγάλες αδυναμίες που σε κάνουν αυτό που είσαι.

#6. Έμαθες πως οι Αποτυχίες Είναι Αναπόσπαστο Μέρος της Ανάπτυξης σου

Για να πετυχαίνεις χρειάζεται πρώτα να μάθεις να αποτυγχάνεις. Χωρίς αποτυχία δεν μπορείς να καταλάβεις τι χρειάζεται να βελτιώσεις. Χωρίς λάθη δεν πρόκειται ποτέ να αναπτύξουμε τις ικανότητες μας.

#7. Έχεις ένα Αξιόπιστο Σύστημα Υποστήριξης

Αν μετά από χρόνια έχεις δίπλα σου ανθρώπους που είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για εσένα, και όχι να εξαφανιστούν στην πρώτη δύσκολη στιγμή, τότε είναι σίγουρο πως πετυχαίνεις ακόμα και αν δεν το παραδέχεσαι.

#8. Δεν Παραπονιέσαι τόσο Πολύ

Αν έχεις αρχίσει να συνειδητοποιείς πως χρειάζεται να αφιερώνεις περισσότερο χρόνο στο να αισθάνεσαι ευγνώμων παρά να γκρινιάζεις τότε έχεις ένα ξεκάθαρο δείγμα επιτυχίας.

#9. Μπορείς να Γιορτάζεις Επιτυχίες Άλλων

Το να πετυχαίνεις σημαίνει πως μπορείς να αναγνωρίζεις τον κόπο και την επιτυχία των άλλων. Όταν μπορείς να χαίρεσαι για την εξέλιξη άλλων τότε σημαίνει πως έχεις εξελιχθεί και ο ίδιος.

#10. Έχεις ένα Πάθος που Κυνηγάς

Το πάθος είναι ο ισχυρότερος αντίπαλος της ρουτίνας. Είναι το μυστικό συστατικό που δίνει χρώμα και εσωτερικό κίνητρο στην καθημερινότητα μας. Χωρίς αυτό, τα σημαντικά φαίνονται ασήμαντα.

#11. Έχεις Στόχους που Πραγματικά Επιτυγχάνονται

Δεν είναι εύκολο να θέτεις και να τους πετυχαίνεις. Με την εμπειρία, μαθαίνουμε περισσότερο τι χρειάζεται για να μην φτάσεις έναν στόχο παρά να τον πετυχαίνεις.

Όσο όμως περνά ο καιρός αρχίζουμε σιγά – σιγά να βρίσκουμε τον προσωπικό μας κώδικα επιτυχίας.

#12. Δείχνεις πιο Εύκολα Συμπόνια

Παλιότερα μπορεί να έπαιρνες να πάντα της μετρητής και η κριτική να ήταν πολύ εύκολη. Με τον καιρό, συνειδητοποίησες πως ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του ιστορία να πει.

#13. Αρνείσαι να Είσαι Θύμα

Η ζωή δεν σου συμβαίνει απλά Σε πολλές καταστάσεις είσαι εσύ ο δημιουργός. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη των εμπειριών σου αποδεικνύεις στον εαυτό σου πως έχεις επιλογή . Πως μπορείς να βγεις από την θέση του θύματος.

#14. Αποδέχεσαι πως οι Άλλοι δεν θα Σταματήσουν ποτέ να Μιλούν

Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που αρέσκονται στο να λένε λόγια πίσω από την πλάτη μας. Αυτό δεν θα σταματήσεις ποτέ.

Συνειδητοποιώντας πως δεν μπορείς να ελέγξεις τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα, είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι πως πετυχαίνεις.

#15. Αποδέχεσαι Οτιδήποτε δεν Μπορείς να Αλλάξεις

Το να τσακώνεσαι με την πραγματικότητα δεν την αλλάζει. Απλά δυσκολεύει την ζωή σου περισσότερο. Το να συγκεντρώνεσαι σε αυτά που μπορείς να ελέγξεις και να αλλάξεις είναι σημάδι ωριμότητας και εξέλιξης.

 

Χρήστος Παπανίκας