Home Blog Business Development 3 τρόποι για την καλύτερη διαχείριση της ομάδας σου

3 τρόποι για την καλύτερη διαχείριση της ομάδας σου

3 τρόποι για την καλύτερη διαχείριση της ομάδας σου

Υπάρχουν άπειρα άρθρα, τα οποία έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, για κακό management, για άσχημη αντιμετώπιση από προϊστάμενους και διευθυντές και για φορτισμένες συνθήκες εργασίας… και εσύ εξακολουθείς και έχεις πρόβλημα στη διαχείριση της ομάδας σου;

Το να ρωτήσει κανείς το γιατί δεν είναι πολύ παραγωγικό. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, το γιατί κάνει αναγωγή σε γονικά πρότυπα και βάζει το άτομο σε άμυνα. Αντί αυτού, ας δούμε μερικές καταστάσεις και συμπεριφορές και πως μπορείς να τις διαχειριστείς διαφορετικά για να βελτιωθεί η κατάσταση. Δες αυτό το άρθρο ως ένα μικρό εγχειρίδιο. Μπορείς να το πάρεις μαζί σου και να το χρησιμοποιείς όταν το χρειάζεσαι.

 

Ηγήσου δια του παραδείγματος.

Αν και το συγκεκριμένο εξηγείται από μόνο του, ας το δούμε λίγο πιο αναλυτικά. Δεν έχει νόημα να κάνεις παρατηρήσεις για την πρωινή αργοπορία όταν εσύ ο ίδιος δεν είσαι ποτέ στην ώρα σου. Είναι σαφές ότι οι ρόλοι είναι διαφορετικοί, η εντύπωση όμως, παραμένει. Επίσης, όταν κυκλοφορείς με έναν καφέ στο χέρι όλη μέρα και φωνάζεις για περισσότερη παραγωγικότητα, τότε κάτι γίνεται λάθος. Φυσικά τα συγκεκριμένα παραδείγματα είναι τραβηγμένα αλλά πιστεύω ότι αντιλαμβάνεσαι την ουσία πίσω από αυτά.

boss-leader

 

Όταν λοιπόν, ξεκινήσεις να δίνεις το θετικό παράδειγμα, θα διαπιστώσεις ότι και η υπόλοιπη ομάδα σου θα είναι πιο θετική στην καθοδήγηση σου, στη διαχείριση σου και στις απαιτήσεις σου. Αν είσαι άνδρας, θα το θυμάσαι και από το στρατό. Πάντα μας έλεγαν ότι ο επιλοχίας είναι η μητέρα του λόχου, γιατί φροντίζει για όλους και είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Αν θες να μάθεις τι πιστεύει ο BB King για την ηγεσία, πάτα εδώ.

Image converted using ifftoany

Μάθε να αναδεικνύεις τα θετικά και τη δουλειά της ομάδας σου

Δεν βαρέθηκες να είσαι με το δάκτυλο προτεταμένο και να καταδεικνύεις τις αρνητικές επιδόσεις της ομάδας όλη την ώρα; Πόσο δε μάλλον, όταν το κάνεις μπροστά σε τρίτους ή ανώτερους σου ιεραρχικά. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για έναν εργαζόμενο από το να τον μειώνουν μπροστά σε τρίτους (εκτός από το να μην πληρώνεται, φυσικά).

Αυτό είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο και μπορεί να σηκώσει πολύ συζήτηση. Σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει ακόμη, δεν είμαστε στο μεσαίωνα. Οι παραδειγματικές τιμωρίες είναι καλές μόνο αν είσαι μέλος της Ιεράς Εξέτασης, ή Ρωμαίος έπαρχος. Ας σοβαρευτούμε και ας προσεγγίσουμε το θέμα επιστημονικά. Υπάρχουν άπειρα βιβλία ψυχολογίας διαθέσιμα εκεί έξω, που μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτό το θέμα. Για να σε βοηθήσω όμως, παρακάτω είναι μία πολύ απλή μέθοδος για να βοηθήσεις κάποιον να διορθώσει αποτελεσματικά, τα λάθη του.

Είναι η λεγόμενη μέθοδος Sandwich, η οποία χρησιμοποιεί μία απλή τακτική. «Σκεπάζει» την αρνητική παρατήρηση ανάμεσα σε δύο θετικές.

«Μου άρεσε αυτό που έκανες στην παρουσίαση και θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερη η στάση σου. Στο σύνολο, έκανες πολύ καλή δουλειά».

Απλό; Πρόσεξε ότι δεν υπάρχει «αλλά» στην πρόταση. Το «αλλά» αναιρεί την προηγούμενη δήλωση και δίνει έμφαση στην επόμενη που συνήθως είναι αρνητική. Το «και» αντιθέτως την συμπληρώνει και την ενισχύει.

Στη συνέχεια αυτού, φρόντισε να αναδείξεις την δουλειά της ομάδας σου προς τα έξω. Δεν έχει νόημα να έχεις μία ομάδα με τρομερή απόδοση και να μην το ξέρει κανείς. Ειδικά σε μεγάλες εταιρίες και ομίλους, η φήμη είναι εξαιρετικά σημαντική. Φρόντισε να μην χαθείτε στο πλήθος. Ανάδειξε την ομάδα σου. Εξάλλου εσύ την οργανώνεις και την καθοδηγείς. Αν φανεί η απόδοσή της, θα φανεί και η δική σου. Υπάρχουν άπειροι «κακοί» managers εκεί έξω που, πολύ εύκολα θα σου πουν, «Δεν φταίω εγώ, οι υφιστάμενοι μου δεν αποδίδουν σωστά» (Πιστεύω το έχουμε ακούσει υπερβολικά πολλές φορές).

Αλήθεια όμως, ποιος φροντίζει για την απόδοση μίας ομάδας;

motivation

 

Αυτό μας οδηγεί στο τρίτο φαινόμενο, τη Μικροδιαχείριση.

Όταν σαν manager κάνεις μικροδιαχείριση στο καθημερινό έργο της ομάδας σου, τότε κάτι από τα παρακάτω ισχύει.

1.Πριν αναλάβεις την θέση, ήσουν ένας πολύ καλός specialist και όλα περνούσαν από το χέρι σου. Σου έχω νέα λοιπόν. Αυτό πρέπει να σταματήσει πλέον.  Η θέση που ανέλαβες απαιτεί να διαχειριστείς πολλά θέματα ταυτόχρονα σε διαφορετικό επίπεδο από ότι προηγουμένως. Δεν γίνεται να περνούν όλα από το χέρι σου, γιατί τότε δεν θα σε φτάνουν οι ώρες της ημέρας! Αυτό μας οδηγεί στο επόμενο.

2.Δεν εμπιστεύεσαι τα άτομα της ομάδας σου. Ξέρουμε ότι είσαι πολύ καλός, αν όχι τέλειος. Εξάλλου για αυτό σε εμπιστεύτηκαν με μία ομάδα να διαχειριστείς, οπότε ξεκίνα να κάνεις αυτό ακριβώς. Διαχειρίσου. Ξεκίνα να μοιράζεις αρμοδιότητες και σταμάτα να ελέγχεις κάθε πέντε λεπτά αν όλα έγιναν ακριβώς όπως θες εσύ. Δώσε βάση στο σωστό αποτέλεσμα και εμπιστεύσου τον κόσμο σου. Θα δεις ότι όλα θα κυλήσουν ομαλότερα. Φυσικά και θα γίνουν και λάθη και αυτό είναι καλό γιατί, όπως έχουμε ξαναπεί τα λάθη και οι αποτυχίες είναι απλά feedback και τίποτα παραπάνω. Είδες τι έκανα εδώ;

micromanager

Είναι καιρός λοιπόν, να δοκιμάσεις τα παραπάνω και να πετύχεις ένα καλύτερο αποτέλεσμα για εσένα και την ομάδα σου. Εξάλλου το αξίζετε όλοι σας.

Δες και την άλλη πλευρά εδώ.

Το Όραμα του HumanAdvanced.com είναι να λειτουργήσει σαν Φάρος βελτίωσης, εξέλιξης και πραγματοποίησης ονείρων. Έχει την μοναδική ιδιότητα να συνδυάζει την αιχμή των γνώσεων από τις σημαντικότερες και πιο χρήσιμες Επιστήμες της σύγχρονης κοινωνίας - όπως Ψυχολογία, Επικοινωνία και Συναισθηματική Νοημοσύνη – και να τις μεταφέρει στον αναγνώστη με έναν τρόπο μεταδοτικό και κυρίως πρακτικό, ώστε να μπορέσει να εφαρμοστούν άμεσα, αυτές τις γνώσεις και να βιώσει την βελτίωση που θέλει σε όποιον τομέα τον απασχολεί περισσότερο, αλλά και εν τέλει να καταφέρει την Αλλαγή που πάντα ήθελε στην ζωή του.