Home Blog Life Transforming Habits Οι 6 συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων

Οι 6 συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων

Οι 6 συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, τι είναι αυτό που κάνουν οι επιτυχημένοι και εσύ όχι; Ποιες συνήθειες είναι αυτές που υιοθετούν και πως θα μπορούσες να τις αξιοποιήσεις κι εσύ;

Προσωπικά, το είχα αναρωτηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και αυτός είναι ο λόγος που το έψαξα. Κάποιες από αυτές τις συνήθειες τις εφάρμοζα ήδη σε κάποια μορφή και άλλες έβαλα προσωπικό στόχο να ξεκινήσω να τις εφαρμόζω.

Οι έξι λοιπόν συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων, που μπορείς κι εσύ να εφαρμόσεις άμεσα έχουν ως εξής:


#1. Δίνουν έμφαση στο να κερδίζουν, όμως καλωσορίζουν και τις αποτυχίες

Οι επιτυχημένοι ενδιαφέρονται μόνο φυσικά να κερδίζουν, είναι αυτό που τους κάνει επιτυχημένους. Κατανοούν όμως ότι με τις νίκες, έρχονται μερικές φορές και οι ήττες και ότι αν στοχεύεις ψηλά, η αποτυχία είναι και αυτή μέσα στο πρόγραμμα και πρέπει να θεωρείται αναμενόμενη.

Παρ’ όλα αυτά δεν παραλύουν από φόβο για τις ενδεχόμενες αποτυχίες γιατί ξέρουν ότι περισσότερες αποτυχίες, σημαίνουν και περισσότερες πιθανότητες για επιτυχία. Μόνο αν δοκιμάζεις ιδέες, πράγματα και τις δυνάμεις σου μπορείς να δημιουργήσεις πιθανότητες για επιτυχία. Άλλωστε μέσα από τις αποτυχίες είναι που μαθαίνουμε.


# 2. Δεν κάνουν μόνο πλάνα, αλλά δρουν

Οι επιτυχημένοι αναλαμβάνουν δράση, δεν κάνουν μόνο πλάνα και σχέδια. Δεν διαβάζουν όλη μέρα. Δεν χάνουν τον χρόνο τους άσκοπα και κυρίως δεν ψάχνουν δικαιολογίες για να μην κάνουν κάτι… Αντίθετα, πάνε για αυτό που θέλουν. Γνωρίζουν ότι αν δεν αναλάβεις δράση, δεν θα έχεις αποτελέσματα.


#3. Εργάζονται κάθε ημέρα

Ανεξαρτήτως του τι ημέρα είναι (διακοπές, αργία, γενέθλια), οι επιτυχημένοι άνθρωποι πάντα κάνουν κάτι. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε υπέρ μιας αυστηρής αντίληψης προτεσταντικού τύπου για την εργασία και ότι δεν πρέπει να έχεις χρόνο για ξεκούραση και αποφόρτιση, ή να μην χαίρεσαι τον ελεύθερο χρόνο σου, ωστόσο οι επιτυχημένοι ποτέ δεν ξεχνούν το όραμά τους και την αποστολή τους.

Είτε αυτό σημαίνει να χαλαρώνουν για να γίνουν δημιουργικοί, είτε να στείλουν ένα απαραίτητο email, είτε να σκεφτούν διαφορετικά ψάχνοντας νέα ερεθίσματα ή να κάνουν μία νέα πολύτιμη γνωριμία, πάντα ψάχνουν έναν τρόπο να προχωρήσουν τον σκοπό τους μπροστά.

Οι 6 συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων


#4. Σχετίζονται με Νικητές

Το έχουμε ξαναγράψει και ίσως το έχεις ξανακούσει ότι είσαι «ο μέσος όρος των πέντε ανθρώπων με τους οποίους περνάς τον περισσότερο χρόνο μαζί».
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι λοιπόν παρατηρούν τους άλλους ανθρώπους (τις ικανότητές τους, τον τρόπο σκέψης, τις γνωριμίες τους) και κάνουν ότι μπορούν για να έχουν γύρω τους ανθρώπους με τους οποίους μπορούν να επικοινωνήσουν, μιλάνε την «ίδια γλώσσα» και έχουν παρόμοιο τρόπο σκέψης. Αυτό φυσικά είναι μία αμφίδρομη σχέση, καθώς και οι ίδιοι προσθέτουν αξία στη ζωή των ανθρώπων γύρω τους.

Όπως και να έχει όμως, βγάζουν από τη ζωή τούς τους τοξικούς ανθρώπους και όσους τους κρατάνε πίσω. Επιτρέπουν να υπάρχουν στο περιβάλλον τους μόνο άνθρωποι που τους τραβάνε μπροστά.


#5. Λένε όχι όπου πρέπει

Δεν έγιναν επιτυχημένοι επειδή έλεγαν «ναι» αδιακρίτως σε όλα κάθε φορά που κάποιος τους ζήταγε μία χάρη ή τον χρόνο τους. Γνωρίζουν ότι ο χρόνος είναι ο πιο πολύτιμος πόρος που διαθέτει κάθε άνθρωπος και προσπαθούν να τον αξιοποιούν σωστά.

Οι επιτυχημένοι είναι πάντα απασχολημένοι και, το σημαντικότερο, απασχολημένοι με τα σωστά πράγματα. Έτσι ενώ έχουν πάντα ανοιχτά τα μάτια τους για ευκαιρίες ανάπτυξης, στις οποίες απαντούν καταφατικά, δεν διστάζουν να πουν «όχι» όταν καταλαβαίνουν ότι αυτό που τους προτείνεται μπορεί να τους ξεστρατίσει από τον στόχο τους.


#6. Σχεδιάζουν την ημέρα τους

Αυτή είναι μία κι από τις δικές μου αγαπημένες συνήθειες. Κάθε βράδυ είναι καλό να προγραμματίζεις την επόμενη μέρα σου και να θέτεις τους στόχους σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να ξυπνάς με καθαρό μυαλό για αυτά που θες να κάνεις και με αίσθηση σκοπού. Και θα έχεις διαθέσιμη ενέργεια για να ξεκινήσεις απευθείας να αναλαμβάνεις δράση.

Όπως παρατηρούμε λοιπόν, οι συνήθεις αυτές έχουν περισσότερο να κάνουν με τον τρόπο σκέψης που μπορούμε να έχουμε, τρόπο σκέψης που μπορεί να μας οδηγήσει στην επιτυχία. Αν χρειάζεσαι κι εσύ βοήθεια για να υιοθετήσεις αυτές τις συνήθειες και να σχεδιάζεις παραγωγικά την ημέρα σου και τον χρόνο σου, ώστε να επιτυγχάνεις τους στόχους σου, δες εδώ.

 

 

Το Όραμα του HumanAdvanced.com είναι να λειτουργήσει σαν Φάρος βελτίωσης, εξέλιξης και πραγματοποίησης ονείρων. Έχει την μοναδική ιδιότητα να συνδυάζει την αιχμή των γνώσεων από τις σημαντικότερες και πιο χρήσιμες Επιστήμες της σύγχρονης κοινωνίας - όπως Ψυχολογία, Επικοινωνία και Συναισθηματική Νοημοσύνη – και να τις μεταφέρει στον αναγνώστη με έναν τρόπο μεταδοτικό και κυρίως πρακτικό, ώστε να μπορέσει να εφαρμοστούν άμεσα, αυτές τις γνώσεις και να βιώσει την βελτίωση που θέλει σε όποιον τομέα τον απασχολεί περισσότερο, αλλά και εν τέλει να καταφέρει την Αλλαγή που πάντα ήθελε στην ζωή του.