Home Blog Business Development 7 αλήθειες που μπορείς να στοιχηματίσεις σε αυτές την επιχείρησή σου!

7 αλήθειες που μπορείς να στοιχηματίσεις σε αυτές την επιχείρησή σου!

η επιχείρησή σου μπορεί να βασιστεί σε αυτές τις 7 αλήθειες και να προχωρήσει δυναμικά και ασφαλώς προς την εκπλήρωση του οράματος της

Στο κόσμο των επιχειρήσεων, όσο και αν κάποιοι σου λένε ότι υπάρχουν μεθοδολογίες που υπόσχονται πως όλα θα πάνε καλά για εσένα και την επιχείρησή σου, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Σίγουρα υπάρχουν πρακτικές ανάπτυξης της επιχείρησής σου που θα σε βοηθήσουν να μη χάνεις χρόνο ψάχνοντας αποτελέσματα που τα έχουν βρει για σένα άλλοι, όμως αυτές δεν υπολογίζουν τον ανθρώπινο παράγοντα του επιχειρηματία και των συνεργατών του. Όλες οι πρακτικές θεωρούν πως αυτός που τις εφαρμόζει, έχει όρεξη, χρόνο, διάθεση, γνώσεις και κανένα δισταγμό στο να πραγματώσει όσα οι πρακτικές υποβάλλουν στο ακέραιο και φυσικά για κάθε βήμα των πρακτικών ανάπτυξης, έχει αντιληφθεί πλήρως τι πρέπει να κάνει.

Για αυτό, δημιουργήθηκε και ο κλάδος των συμβούλων επιχειρήσεων ή των business coaches. Ένας καλός business coach θα εισάγει σε μια επιχείρηση που συμβουλεύει την κατάλληλη πρακτική, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της επιχείρησης αλλά και τον ανθρώπινο παράγοντα που θα την εφαρμόσει και θα την στηρίξει μέχρι να αποδώσει είτε έχει να κάνει με τον επιχειρηματία είτε με το προσωπικό.

Είναι εφικτό όμως να έχεις έναν «μπούσουλα» κοινών χαρακτηριστικών αυτών των πρακτικών που με τη σειρά τους μπορούμε να πούμε στα πλαίσια του οικονομικού και επιχειρηματικού ρίσκου πως είναι ένα δίκτυ ασφαλείας για να έχεις στο μυαλό σου και να αξιοποιείς όταν αυτές βρίσκουν εφαρμογή.

  1. Υπεράνω όλων η ποιότητα. Αν η κατάσταση επιβάλλει πλήθος, προχώρα σε παραγωγή αριθμών. Αν η κατάσταση επιβάλλει ποιότητα, προχώρα σε ποιοτική παραγωγή. Αν όμως η κατάσταση επιβάλλει και τα δύο και οι πόροι επιτρέπουν μόνο το ένα, επέλεγε την ποιότητα πάντα. Οι πελάτες σου, έστω και λίγοι θα το εκτιμήσουν και θα μαθευτεί. Καλύτερα 10 ευτυχισμένοι πελάτες παρά 100 δυσαρεστημένοι.
  2. Πάντα να έχεις ένα Σχέδιο Β. Αν το πρώτο σου πλάνο δεν πάει καλά, πάντα να έχεις έτοιμο ή να μπορεί εύκολα να είναι έτοιμο με λίγες παραλλαγές, ένα εναλλακτικό πλάνο που θα σου επιτρέψει να συνεχίσεις προς το σκοπό του Σχεδίου Α. Ακόμα και αν δεν το χρειαστείς ποτέ, η ψυχολογία σου θα είναι καλύτερη γνωρίζοντας ότι έχεις και κάτι ακόμα που μπορεί να σε βοηθήσει αν κάτι δεν πάει καλά.
  3. Μόνο η πράξη είναι πράξη. Όπως γράψαμε και εδώ. Όλα τα σχέδια πέφτουν στο κενό όταν δεν εφαρμόζονται και μένουν στα χαρτιά ή σε σκέψεις. Ο δρόμος προς την επιτυχία απαιτεί εκτός των άλλων, την πράξη και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς.
  4. Πρώτα από όλους, πληρώνεις το προσωπικό. Αν έχεις ένα κακό οικονομικό αποτέλεσμα και τα έσοδα φθάνουν για λίγες από όσες πληρωμές πρέπει να κάνεις, πρώτα πληρώνεις τους ανθρώπους σου. Και εσύ φυσικά είσαι μέσα σε αυτούς. Έπειτα προμηθευτές και λοιπές υποχρεώσεις. Αν οι άνθρωποί σου δουν αυτή τη κίνηση θα νιώσουν ασφάλεια, θα το εκτιμήσουν και θα ενεργοποιήσουν μια ικανότητα που οι Έλληνες την ξέρουμε καλά. Θα γίνουν πολυμήχανοι για να προστατέψουν την επιχείρηση που ακόμα και στα δύσκολα τους φροντίζει.
  5. Ο κατάλληλος άνθρωπος πρέπει να είναι στην κατάλληλη θέση. Δεν θα προσλαμβάνεις κόσμο γιατί είναι συγγενής ή φίλος και «κάπου πρέπει να βολευτεί και αυτό το καλό παιδί». Το φαινόμενο αυτό το έχουμε γευτεί σχεδόν όλοι άπειρες φορές και η γεύση του δεν είναι καλή. Αν καλύπτει τα κριτήρια καλώς, αλλά αν όχι ας κάνει κάτι άλλο που θα του πάει καλύτερα και φυσικά ας δώσουμε τη θέση σε κάποιον άλλον που μπορεί να είναι και η θέση που ονειρεύεται. Αυτό σημαίνει πως και εσύ δεν κάνεις για όλα. Αν κάπου πρέπει να κάνεις πίσω, κάνε το και άσε κάποιον άλλο, υπό το βλέμμα σου αλλά και την υποστήριξή σου, να αναλάβει.
  6. Αν δεν είσαι σίγουρος, η λύση είναι στους πελάτες. Δεν σου αρέσει το χρώμα του προϊόντος σου ή κάποιο άλλο χαρακτηριστικό του. Δεν χρειάζεται να σκας. Ρώτα τους πελάτες σου τι τους αρέσει και μόλις έχεις ένα ικανό δείγμα, αξιοποίησε αυτό το feedback που σε αναλογία εκπροσωπεί την αγορά για να βελτιώσεις ή να αφήσεις ως έχει αυτό το χρώμα ή το χαρακτηριστικό που ήθελες να αλλάξεις.
  7. Ότι δεν κινείται, πεθαίνει. Μπορεί να υπάρχουν επιχειρήσεις που φτιάχνουν από την πρώτη μέρα ένα πολύ συγκεκριμένο προϊόν και μένουν σε αυτό και μόνο στο χρόνο ζωής που έχουν σαν επιχείρηση. Όμως πραγματικά δεν ξέρω καμία εταιρεία που υπάρχει χρόνια και δεν έχει εξελίξει το προϊόν της. Ακόμα και η Coca Cola, που βασίζεται σε συγκεκριμένη μυστική συνταγή, εξελίσσει τα μπουκάλια της συνέχεια ή βγάζει τη συνταγή χωρίς ζάχαρη ή χωρίς καφεΐνη. Όπως όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί, έτσι και μια επιχείρηση, αν επαναπαυτεί και μείνει στάσιμη, θα σταματήσει να υπάρχει. Και συνήθως αυτό συμβαίνει τόσο γρήγορα, όσο γρήγορα εξελίσσεται το περιβάλλον μέσα στο οποίο επιχειρεί.

Σπύρος Ανδριανός