Home Blog Business Development Η αδύναμη ηγεσία βλάπτει σοβαρά την υγεία!

Η αδύναμη ηγεσία βλάπτει σοβαρά την υγεία!

Tα επίπεδα άγχους και ανησυχίας, κυρίως προέρχονται από κακή διαχείριση (Management) και αδύναμη ηγεσία (Leadership) και δευτερεόντως από το αντικείμενο.

To 2011 μια έρευνα από ομάδα Αυστραλών κοινωνικών επιστημόνων έδειξε μεταξύ άλλων πως το να ζούμε και να εργαζόμαστε σε μια δουλειά που δεν μας αρέσει καθόλου, μπορεί να δημιουργήσει επιπτώσεις στην υγεία μας, μερικές φορές χειρότερες ακόμα και από το αν ζούμε υπό το συνεχές άγχος που βιώνει ένας άνεργος κατά την διαδικασία της αναζήτησης εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι που εργάζονται πάνω σε κάτι που δεν αγαπούν ή υπό κακές συνθήκες, έχουν ίδια επίπεδα stress και άγχους ή σε ορισμένες περιπτώσεις μεγαλύτερα, από τους άνεργους για τους οποίους θεωρούμε ότι βρίσκονται σε μια αβεβαιότητα για το μέλλον του συνεχώς. Η παραπάνω έρευνα, καταρρίπτει τον μύθο της κοινωνίας μας που θέλει την εργασιακή σταθερότητα ως βασικό πυλώνα μιας ισορροπημένης ψυχικής και σωματικής υγείας. Η φράση «βρες μια δουλίτσα για να είσαι οκ» δεν αρμόζει πλέον στις ανάγκες του σύγχρονου επαγγελματία.

Η μακροχρόνια έκθεση ενός ένβιου οργανισμού σε συνεχές άγχος και ανησυχία έχει γνωστά αποτελέσματα, επιστημονικώς πολλάκις αποδεδειγμένα.

Συνήθως τα επίπεδα άγχους και ανησυχίας που προέρχονται από την εργασία, δεν έχουν να κάνουν με το αντικείμενο της εργασίας αυτό καθεαυτό. Έτσι και αλλιώς, όταν υποβάλλαμε την αίτηση πρόσληψης ξέραμε τον επαγγελματικό τομέα που αναφερόταν η αγγελία. Γνωρίζαμε λίγο πολύ με τι θα έχουμε να κάνουμε σε ότι αφορά το αντικείμενο εργασίας.  Η εφαρμογή και η καθημερινότητα στα πλαίσια της οποίας τελούμε τα καθήκοντά μας, είναι το ζήτημα. Με άλλα λόγια, τα επίπεδα άγχους και ανησυχίας, κυρίως προέρχονται από κακή διαχείριση (Management) και ηγεσία (Leadership). Σκεφθείτε ότι ανήκετε σε ένα περιβάλλον όπου γνωρίζετε σίγουρα πως οι άνθρωποι γύρω σας, νοιάζονται για εσάς και θέλουν το καλό σας. Σίγουρα νιώθετε όμορφα. Το ίδιο ισχύει όταν αυτό το περιβάλλον είναι το περιβάλλον εργασίας σας. Σκεφθείτε τώρα, επίσης πως οι άνθρωποι αυτοί που θέλουν το καλό σας και νοιάζονται για εσάς, έχουν το τιμόνι και το πρώτο λόγο για τις αποφάσεις της Εταιρείας. Τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι ηγέτες της Εταιρείας.

 

Tα επίπεδα άγχους και ανησυχίας, κυρίως προέρχονται από κακή διαχείριση (Management) και αδύναμη ηγεσία (Leadership) και δευτερεόντως από το αντικείμενο.

Tα επίπεδα άγχους και ανησυχίας, κυρίως προέρχονται από κακή διαχείριση (Management) και αδύναμη ηγεσία (Leadership) και δευτερεόντως από το αντικείμενο.

 

Από την άλλη, όταν οι άνθρωποι αυτοί νοιάζονται περισσότερο για νούμερα ή για τις καριέρες τους, οι οποίες καριέρες στηρίζονται μόνο στα αποτελέσματα, άρα νοιάζονται κυρίως για τους ίδιους, τότε μας προσδίδουν την αίσθηση του ότι δεν νοιάζονται για τον ανθρώπινο παράγοντα. Άρα δεν νοιάζονται και για εμάς ή για το πώς νιώθουμε. Με τους ανθρώπους που δεν νοιάζονται για εμάς έχουμε την αυτόματη αμυντική αντίδραση του να αισθανόμαστε απέναντι. Νοιαζόμαστε περισσότερο για κάποιον που νοιάζεται και αυτός για εμάς. Και αφού νοιαζόμαστε περισσότερο είναι πιο εύκολο να επενδύσουμε χρόνο και κόπο, να προσφέρουμε δηλαδή. Και όταν επενδύουμε είναι ακόμα πιο εύκολο να νιώθουμε συναισθηματικά δεμένοι με την επένδυσή μας και να θέλουμε αυτή να αποδώσει.

Σίγουρα τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι οι συνεργάτες σας χρειάζονται ένα είδος επαγγελματικής “νταντάς” η οποία θα έχει ως σκοπό να προσέχει πάντα το πως αισθάνονται ενώ τρέχουν οι στόχοι που χρειάζονται την αμέριστη προσοχή μας, ειδικώς στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον. Όμως είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε με βάση τα παραπάνω, γιατί οι συνεργάτες μας δεν αποδίδουν το 110% όταν τους το ζητάμε αλλά προσφέρουν μόνο όσο απαιτείται ή και λιγότερο. Και είναι πολύ εύκολο επίσης να καταλάβουμε γιατί αλλάζουν δουλειές και μας φεύγουν όταν τα λεφτά δεν είναι το ζητούμενο.

Αν σαν ηγέτες μεταφέρουμε στους υφιστάμενούς μας τη σιγουριά του ότι ενδιαφερόμαστε και νοιαζόμαστε για το καλό τους, τότε οι τελευταίοι θα προσφέρουν παραπάνω αλλά και θα επιθυμούν περισσότερο την επίτευξη των στόχων της εταιρείας ενώ παράλληλα θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να παραμένουν υγιείς. Αυτό, μεταφράζεται αυτομάτως σε αυξημένη παραγωγικότητα, αποτελεσματικότητα και διαθεσιμότητα σε σχέση με την περίπτωση που έχουμε αποτύχει να μεταφέρουμε αυτή τη σιγουριά.

 

Σπύρος Ανδριανός