Home Blog Self Innovation Αναβλητικότητα Μέρος 3ο: Κίνητρο και Εργαλεία

Αναβλητικότητα Μέρος 3ο: Κίνητρο και Εργαλεία

Μπορεί η Αναβλητικότητα να μας χτυπάει πολλές φορές αλύπητα ή να προσπαθούμε να γλυτώσουμε διακαώς από αυτήν και εν τέλει να πέφτουμε συνεχώς πάνω της. Ένα περίεργο παράδοξο που συναντάμε πολλές φορές ακόμα και στα πιο απλά πράγματα.
Στον αντίποδα όμως, έχουμε μια μικρή αλλά θαυματουργή λέξη: το Κίνητρο.

Όλοι γνωρίζουμε μέσα μας ότι αν κάτι το θέλουμε πολύ, τίποτα δεν μπορεί να μας κρατήσει. Είναι σαν να εφαρμόζεται μια μορφή Αντίστροφης Αναβλητικότητας, αν μου επιτρέπεται η έκφραση. Δεν περιμένουμε την ώρα μέχρι να διεκδικήσουμε αυτό που θέλουμε τόσο πολύ. Τι φταίει όμως και δεν μπορούμε να διατηρήσουμε το ίδιο ισχυρό Κίνητρο σε όλες τις καταστάσεις? Δεν υπάρχει το  ίδιο κέρδος? Η πίεση χρόνου μας εξαντλεί?

Οι δύο πιο δύσκολες ερωτήσεις που μου έχουν γίνει ποτέ είναι:
1. Πόσο το θέλεις?
2. Αν δηλώνεις ότι το θέλεις τόσο πολύ, τότε γιατί δεν το κάνεις?

Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε την Αναβλητικότητα, θα πρέπει πρώτα να αναλύσουμε τους Εσωτερικούς και εξωτερικούς Διακόπτες του Κινήτρου, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις γνώσεις για να αλλάξουμε τις δυναμικές αποδοτικότητας μας αλλά και να προσδιορίσουμε με εντελώς διαφορετική οπτική το πως αντιλαμβανόμαστε την Αναβλητικότητα.

Αρχικά,το Κίνητρο μπορεί να είναι Εσωτερικό ή Εξωτερικό. Το Εσωτερικό Κίνητρο είναι αυτό που ενεργοποιείται απ’ τον ίδιο σου τον εαυτό, είτε βλέποντας στο άμεσο ή έμμεσο μέλλον ένα προσωπικό όφελος ή ευχαρίστησης το οποίο συνδέεται με κάποιο Όραμα.

Το Εξωτερικό Κίνητρο είναι αυτό που ενεργοποιείται από παράγοντες όπως άνθρωποι, αντικείμενα και γενικότερα είναι αποτέλεσμα κάποιας υλικής κατοχής. Βέβαια, το Κίνητρο δεν επηρεάζεται μόνο από αυτούς τους παράγοντες…

Μια πολύ σημαντική παράμετρος Κινήτρου είναι οι Στόχοι. Το να θέτουμε έξυπνους Στόχους είναι άλλος ένας καθοριστικός παράγοντας, που όχι μόνο μας βοηθάει στην Ανάπτυξη αλλά και στο να αντιμετωπίζουμε την Αναβλητικότητα πιο αποτελεσματικά. Οι Στόχοι μας πρέπει να είναι μετρήσιμοι, με χρονικούς περιορισμούς και είναι απαραίτητο να προσεγγίζονται με μικρά αλλά σταθερά βήματα.

Όμως, η βαθύτερη κατανόηση του Κινήτρου και κατ’ επέκταση της Αναβλητικότητας, έχει άμεση σχέση με την κατανόηση των Ανθρωπίνων Αναγκών…

Μάθε τις Ανάγκες Σου

Μάθε τις Ανάγκες Σου

Ικανοποιώντας την Ανάγκη για Σιγουριά

Όταν αισθανόμαστε Σίγουροι για ένα αποτέλεσμα ή μια κατάσταση, βρίσκουμε εύκολα το Κίνητρο να επιμείνουμε ανεξάρτητα τις προκλήσεις και τα εμπόδια που θα συναντήσουμε στην διαδρομή. Επειδή αισθανόμαστε ότι η επίτευξη του Στόχου είναι μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, αυτή η κατάσταση μας παρέχει την απαραίτητη Αυτοπεποίθηση ώστε να πιέσουμε όσο χρειάζεται για πετύχουμε αυτό που θέλουμε.

Φυσικά, οι καταστάσεις που μας παρέχουν Σιγουριά μπορούν πολύ εύκολα να μετατραπούν σε παράδοξα, ή πιο απλά σε δίκοπο μαχαίρι.
Επειδή έχουμε την Φυσική τάση να αποφεύγουμε καταστάσεις που μας προκαλούν αίσθημα Αμφιβολίας, μπορεί να επιλέξουμε να  μείνουμε σε μια Ζώνη Άνεσης που κάθε άλλο παρά εποικοδομητική είναι. Υπάρχει μεγάλη διαφορά απ’ το επιλέξουμε καταστάσεις που ναι μεν είναι δύσκολες αλλά μας αναπτύσουν δε, με το να επιλέγουμε καταστάσεις που μας κρατούν στάσιμους αλλά μας κάνουν να αισθανόμαστε ασφαλείς.

Ανάπτυξη

Ανάπτυξη

Ικανοποιώντας την Ανάγκη για Ανάπτυξη

Όταν αισθανόμαστε ότι ένα εξωτερικό αποτέλεσμα έχει την ικανότητα να μας παρέχει το αίσθημα της Ανάπτυξης, το τελευταίο που θα σκεφτούμε είναι η Αναβλητικότητα. Η έλξη γι ‘αυτό το αποτέλεσμα είναι και η γενεσιουργός αιτία των κινήσεων που χρειάζεται  να γίνουν για να υλοποιηθεί. Τις στιγμές αυτές δεν βλέπουμε εμπόδια αλλά ευκαιρίες. Δεν βλέπουμε Πόνο αλλά ενα λογικό Τίμημα ισόποσης ανταλλακτικής αξίας με το αποτέλεσμα που τόσο θέλουμε.

Για να χτίσουμε την αίσθηση της Ανάπτυξης χρειάζεται να δεσμευτούμε απέναντι στον εαυτό μας και να αποφασίσουμε ότι  οποιοδήποτε Πλάνο ή Στόχο θα το δούμε με μακροπρόθεσμη προοπτική.

Το ότι έκανα αυστηρή Διατροφή για μια εβδομάδα δεν σημαίνει ότι θα αποκτήσω το ίδιο σώμα με ανθρώπους που κάνουν αυστηρή Διατροφή για χρόνια. Εκτός του ότι δεν είναι λογικό, δεν είναι και δίκαιο. Η ποιότητα κερδίζεται, δεν χαρίζεται.

4 Γρήγοροι Τρόποι να Βρείς Κίνητρο

Βρές το Κίνητρο

Βρές το Κίνητρο

1. Ανακάλυψε Την Αντίσταση

Τι σε κρατάει πίσω? Είναι ο Φόβος? Η Αβεβαιότητα? Το να κάτσεις και να γράψεις την ερώτηση ”Τι με κρατάει πίσω” και έπειτα  να απαντήσεις όσο πιο ειλικρινά γίνεται, είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο.

2. Κάνε το Πρώτο Βήμα

Συνήθως, στα περισσότερα βιβλία που έχω διαβάσει για Προσωπική Ανάπτυξη, αναφέρουν ότι είναι πολύ σημαντικό να κάνεις πρώτο βήμα, δηλαδή να κάνεις το ξεκίνημα και όλα τα άλλα θα έρθουν.
Από καθαρά προσωπική εμπειρία δεν θα συμφωνήσω. Θα προτιμούσα να πω ”Κάνε το Επόμενο Βήμα”. Και αυτό γιατί οποιαδήποτε διαδρομή εξέλιξης δεν περιλαμβάνει μια αρχή, αλλά πολλές. Πάρα πολλές θα έλεγα.

Όταν αναβάλεις να καθαρίσεις το γκαράζ του σπιτιού σου σίγουρα το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνεις το πρώτο βήμα και να ξεκινήσεις να καθαρίζεις. Αν όμως το ξεκίνημα αντιστοιχεί
σε μια διαδικασία Αλλαγής και Ανάπτυξης ή την εκπλήρωση ενός Project, τότε θα χρειαστεί να εξελιχθείς πολλές φορές για να  πετύχεις τελικά αυτό που θέλεις.

3. Το θα Συμβεί Αν Δεν το Κάνεις

Τι θα συμβεί αν δεν κάνεις αυτό που θέλεις? Θα μείνεις ευχαριστημένος ή θα μετανιώσεις για άλλη μια φορά που έμεινες στην μετριότητα?
Υπάρχουν συγκεκριμένες πράξεις που σε κάνουν να νιώθεις με συγκεκριμένο τρόπο. Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξεις τον τρόπο που αισθάνεσαι αν δεν αλλάξεις το πως πράτεις.

4. Κάνε μια Λίστα To- Do

Το συγκεκριμένο είδος λίστας δεν είναι περίπλοκο και υπάρχει σε οποιοδήποτε Time Management Project κι αν ψάξεις.Περιλαμβάνει την απλή καταγραφή των πραγμάτων που θέλεις να κάνεις μέσα στην ημέρα. Ζητήματα και κινήσεις χαμηλής σημασίας, μέχρι Projects τα οποία περιμένεις να αποδώσουν σε βάθος χρόνου και είναι πολύ σημαντικά για την Υγεία σου ή την Καριέρα σου.

Όταν χρησιμοποίησα για πρώτη φορά την αυτό το εργαλείο έκανα τα εξής λάθη:

  • Έγραψα αναλυτικά τι θέλω να κάνω για ένα ολόκληρο 24ωρο.

Παρόλο που τώρα πια ο τρόπος που οργανώνομαι περιλαμβάνει οργάνωση όλου του 24ωρου αλλά και κινήσεις Οργάνωσης μια ολόκληρης εβδομάδας, την πρώτη φορά που το δοκίμασα δεν έκανα ούτε τα μισά.
Για αρχή, προσπάθησε να φτιάξεις μια To-Do List για ένα χρονικό πλαίσιο 60-120 λεπτά. Δηλαδή μια με δύο ώρες. Όχι παραπάνω.

  • Όλες οι κινήσεις που έγραφα περιελάμβαναν δραστηριότητες που είχαν σχέση μόνο με επαγγελματικά ζητήματα. Αυτό είναι λάθος.

Πολλές φορές, οι μικρές δραστηριότητες είναι αυτές που είναι ικανές να σε πετάξουν έξω εκτός προγράμματος. Ένα τηλέφωνο, ο καφές που θα πιούμε με έναν φίλο, πρόγραμμα γυμναστικής, ένα γεύμα κτλ.

  • Μην γράφεις μόνο την δραστηριότητα που θέλεις να φέρεις εις πέρας. Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό εργαλείο.

Αν για παράδειγμα βάλω Στόχο να γράψω ένα άρθρο την Δευτέρα, όλη την ημέρα θα αναρωτιέμαι πότε θα βρω να το γράψω. Όρισε από πριν ποια στιγμή της ημέρας θα κάνεις την δραστηριότητα και πόσο χρόνο θα αφιερώσεις. Είναι πολύ σημαντικό.

Χρήστος Παπανίκας

Life Coach / HumanAdvanced.com Founder Με βαθιές γνώσεις πάνω στην ψυχολογία και την Ανθρώπινη Συμπεριφορά, στην Συμβουλευτική Σχέσεων αλλά και στην προσφορά υπηρεσιών Life Coaching, προσφέρει άρθρα πάνω σε θέματα νευραλγικά για την επίτευξη συναισθηματικής ισορροπίας. Με ειδικότητα στην Ψυχολογία Διαχείρισης Συναισθημάτων, Σχέσεων και Πώλησης, ο Χρήστος Παπανίκας προσφέρει υπηρεσίες Life Coaching σε όσους το έχουν ανάγκη. Περισσότερα εδώ : http://www.humanadvanced.com/meet-team/