Home Blog Life Transforming Habits Αποτελεσματικότητα = Αισιοδοξία + Αυτοκριτική

Αποτελεσματικότητα = Αισιοδοξία + Αυτοκριτική

Η αποτελεσματικότητα είναι ένας συνδυασμός εστιασμένης αισιοδοξίας και θετικής αυτοκριτικής. Με αυτό το συνδυασμό μπορούμε να πετύχουμε μεγάλες αλλαγές.

Ο φόβος της αποτυχίας είναι κάτι που μάθαμε  απ’ όταν πηγαίναμε στο σχολείο. Ο δισταγμός να σηκώσουμε το χέρι μας και να δώσουμε μια λανθασμένη απάντηση μπροστά στα παιδιά της υπόλοιπης τάξης ήταν αρκετός στο να μας κρατήσει πίσω. Ο φόβος της επιτυχίας συνήθως μας χτυπά αργότερα στη ζωή, μετά από χρόνια επιτευγμάτων. Όσο πιο ψηλά έχεις φτάσει τόσο πιο άσχημη θα είναι η πτώση. Και στις δύο περιπτώσεις το άγχος του να κάνουμε κάποιο λάθος είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σε ένα κόσμο συνεχούς αλλαγής και ανάγκης για αποτελεσματικότητα. Και δυστυχώς η πρόοδος είναι πολλές φορές αποτέλεσμα μιας χαοτικής αλλαγής. Εκτός και αν μπορέσουμε να κατανοήσουμε ότι η θετική στάση σε συνδυασμό με την υγιή αυτοκριτική μπορούν να επιφέρουν σημαντικά αποτελέσματα.

Όπως πολύ σοφά ανέφερε ο Michael Gelb στο Training magazine

Πιστεύω ότι μια πετυχημένη εταιρεία είναι ένας οργανισμός επ0ικοδομητικής διαδικασίας διεξαγωγής λαθών

Αν δεν κάνουμε λάθη δεν μπορούμε να μάθουμε κάτι αξιόλογο, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η σκηνή της επιτυχίας στηρίζεται στο πως αξιολογούμε τα λάθη που κάνουμε. Το να μπορούμε να δημιουργήσουμε παραγωγικότητα μέσω λαθών είναι ίσως απαραίτητο συστατικό για ανάπτυξη.

Τα λάθη δεν είναι το αλατοπίπερο της ζωής . Είναι η ζωή.   –Tom Peters, Business Consultant

H  ανάκαμψη και η επιμονή πάντα αποδίδουν. Αν παρατήσεις το παιχνίδι λόγω κάποιου λάθους τότε δεν πρόκειται να κερδίσεις ποτέ.

Στο Business Week Online, η Ira Sager γράφει κάποιες γραμμές που πραγματικά θεωρώ πολύ εύστοχες, όχι μόνο για την Silicon Valley όπου αναφέρεται αλλά και γενικότερα:

H αποτυχία είναι Οκ. Πίεσε όλα τα επίπεδα του management ώστε να δοκιμάσουν και να εφαρμόσουν νέες ιδέες. Αφήστε τις ιδέες ν’ ανθήσουν και μάθετε να ζείτε μέσα σε δημιουργικό χάος. Να είστε ο δικός σας ανταγωνιστής. Μην κολλάτε στην αφετηρία για πολύ καιρό. Προχωρήστε για νέους ορίζοντες. Εξαπλώστε την αφθονία παντού. Επενδύστε σε νέα start ups, έτσι ώστε στο τέλος να δημιουργηθεί ένα συστατικό που τόσο λείπει : κουλτούρα. Πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο που κάνετε επιχειρήσεις και μην ξεχνάτε: η αποτυχία είναι Οκ.

  • Ο Χειρότερος Κριτής Μπορεί να Είναι η Ίδια σου η Θέση

Δυστυχώς, ο τρόπος που αξιολογεί ο καθένας τον εαυτό του είναι πολύ πιθανό να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Οι περισσότεροι άνθρωποι κριτικάρουμε τον εαυτό μας πολύ πιο αυστηρά απ’ ότι κριτικάρουμε τους άλλους. Αυτό μπορεί να μειώσει αισθητά την αποτελεσματικότητα μας. Η αρνητική αυτοκριτική μπορεί να επηρεάσει την αισιοδοξία μας αλλά και την απόδοση μας.

Ένας τρόπος για να μετρήσουμε  την αυτοπεποίθηση μας είναι μέσω του τρόπου που αξιολογούμε τον εαυτό μας. Εκτιμάται πως κατά μέσο όρο αυτοκριτικάρουμε τον εαυτό μας 300-400 φορές την ημέρα. Το πρόβλημα είναι πως το μεγαλύτερο ποσοστό αυτής της εσωτερικής αξιολόγησης δεν φέρνει τα αποτελέσματα που θα θέλαμε. Για τον μέσο άνθρωπο, το 80% του εσωτερικού του διαλόγου είναι αρνητικός και μόνο το 20% είναι  θετικός.

Κάνε ένα μικρό τεστ πραγματικότητας  στον εαυτό σου που ίσως μπορέσει να βοηθήσει στην αποτελεσματικότητα σου.

Πόσο συχνά αισθάνεσαι ικανοποιημένος από τα προσωπικά σου και επαγγελματικά σου επιτεύγματα;

Πόσο σου στοιχίζει ενα σημαντικό λάθος που θα κάνεις;

Όλοι κάνουμε λάθη και όλοι τα παίρνουμε περισσότερο σοβαρά απ’ ότι οι ίδιοι θα περιμέναμε. Όλων μας η καθημερινότητα είναι πιεσμένη με τέτοιο τρόπο που δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε την εύκολη και ταυτόχρονα πιο απλή κίνηση: να συγχαρούμε τον εαυτό μας. Ξέρω ότι είναι σημαντικό να θέτουμε στόχους και όραμα, να ρισκάρουμε και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό κάθε στιγμή. Όμως δεν αγνοώ την δυσκολία των παραπάνω και  ότι ακόμα και ενα απλό χαμόγελο σε μια δύσκολη και άβολη στιγμή είναι εξίσου σημαντικό. Οι διαδικασίες είναι καθοριστικές αυτό όμως δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να χάνουμε τον εαυτό μας μέσα τους.

Και μην ξεχνάς : Κάθε φορά που κριτικάρεις τον εαυτό σου ή τον αποκαλείς με κάποιο κοσμητικό επίθετο, επιστρέφει πίσω για να ελέγξει αν υπάρχουν στοιχεία γι’ αυτό που είπες.

  • Μια Διαφορετική Οπτική στην Αυτοκριτική

Οι έρευνες δείχνουν πως το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων είναι τέσσερις φορές πιο αρνητικό όταν μιλάει στον εαυτό του απ’ ότι στους άλλους. Ωστόσο, όταν βρισκόμαστε σε επαφή με άλλους ή σε κοινωνικές συναναστροφές, τείνουμε να παρουσιάζουμε τον εαυτό μας 95% αποτελεσματικό σε οποιοδήποτε τομέα. Το ίδιο κάνουμε με την εικόνα που προσπαθούμε να παρουσιάσουμε σε κάποιο κοινό ή σε κάποιο πελάτη. Το καλύτερο είναι ότι μόνο εμείς ξέρουμε τις χειρότερες πτυχές του εαυτού μας και μάλιστα δεν μπορούμε να κρυφτούμε από αυτές.

Βέβαια η ειρωνεία είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αισθανθούμε ποτέ καλά ή ικανοποιημένοι αν συγκρίνουμε τις χειρότερες πτυχές του εαυτού μας με την καλύτερη εικόνα που προσπαθεί να βγάλει το άτομο που μιλάμε!

Είναι η ώρα να να βρούμε ενα καινούργιο τρόπο να επικοινωνούμε με τον εαυτό μας για τα λάθη που κάνουμε. Μπορούμε να ξεκινήσουμε με το να φερόμαστε στον εαυτό μας ακριβώς όπως φερόμαστε σε αυτούς που νοιαζόμαστε πραγματικά.

Όπως ο Κομφούκιος είπε:

Η μεγαλύτερη νίκη μας δεν είναι να μην αποτυγχάνουμε ποτέ αλλά να σηκωνόμαστε κάθε φορά που πέφτουμε.

Και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα λάθη αλλά και το πως κριτικάρουμε τον εαυτό μας βάση αυτών είναι μια καλή αρχή. Γιατί τα λάθη είναι ένα ξεκάθαρο στοιχείο ότι κάποιος προσπαθεί να κάνει κάτι. Ξεκίνα με το να βλέπεις την αυτοκριτική ως ένα course correction data, μια βάση δεδομένων όπου μπορούμε ν’ ανατρέχουμε και να μαθαίνουμε κάθε φορά από αυτά. Με αυτόν τον τρόπο τα λάθη δεν είναι η επιβεβαίωση για να κατηγορήσουμε τον εαυτό μας αλλά ένας τρόπος για να πάρουμε Feedback και να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα μας.

Δεν υπάρχουν αποτυχίες, μόνο αποτελέσματα. Τώρα γίνε πολυάσχολος προσπαθώντας να κάνεις τ’ αποτελέσματα σου καλύτερα  –Pat Lirey

  • Απέφυγε Ταμπέλες Αυτοκριτικής και Συγκεντρώσου στο Feedback

Αντί να χρησιμοποιείς ταμπέλες κριτικής όπως ‘’χαζός, αργός’’ για να περιγράφεις τον εαυτό σου σε περιπτώσεις που δεν απόδωσες όπως ήθελες, μπορείς αντί αυτού να συζητήσεις με τον εαυτό σου. Κάνοντας ερωτήσεις στον εαυτό σου όπως  ‘’ τι ακριβώς έκανες απ’ το οποίο δεν έμεινες ικανοποιημένος’’ είναι πιο πιθανό να δώσεις καλύτερες και ποιοτικότερες απαντήσεις απ’ ότι φαντάζεσαι. Θυμήσου ότι  είναι πιο εύκολο να αποδεχτείς ότι έκανες ένα λάθος με το ότι είσαι ένα λάθος! Παρόλο που δεν θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου ως ένα ‘’χαζό’’ άτομο, σίγουρα κάνεις σχόλια στον εαυτό σου για τα οποία δεν είσαι τόσο περήφανος. Και όχι μόνο εσύ, όλοι μας.

Αντί να χτυπάς τον εαυτό σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μια άλλη ερώτηση που μπορεί να μετατοπίσει την συγκέντρωση σου και να σε βοηθήσει στην αύξηση της αποτελεσματικότητας σου.

‘’ Τι ακριβώς έκανες που συνεισέφερε στο πρόβλημα ή στην αποτυχία; ‘’

  • Διεκδίκησε την Αισιοδοξία Κάνοντας τον Μέλλον σου να Δουλέψει

A man should never be ashamed to admit that he has been in the wrong, which is but saying, in other words, that he is wiser today than he was yesterday.    –Jonathan Swift

 

Ο επαγγελματισμός δεν έχει να κάνει με το να επαναπαύεσαι στις δάφνες σου ή σε ενα καναπέ. Είναι μια συνεχής μάχη που δίνεται στα εσωτερικά χαρακώματα του καθενός και στα επαναλαμβανόμενα νοητικά παράδοξα που αντιμετωπίζουμε  μέχρι ν’ αποφασίσουμε αν κάτι τελικά μας αξίζει, έτσι ώστε να γίνει η ενεργοποίηση που θα κινητοποιήσει την ουσιαστική δράση και εν τέλει την αποτελεσματικότητα. Είναι η εφ’ όρου ζωής μάθηση και το ατέρμονο κυνήγι της εξέλιξης πάντα με όριο το προσωπικό, συνειδητής απόφασης, ταβάνι που θέτει ο καθένας για τον εαυτό του.

 

It’s called attention to detail! Some of the best lessons are when you get something wrong and learn from it   David Nelms, CEO of  Discover Financial

Πρώτα ανέλαβε την ευθύνη ρωτώντας τον εαυτό σου ακριβώς τι χρειάζεται και τι πρόκειται να κάνεις ώστε να διορθώνεις ένα πρόβλημα που προέκυψε από ένα λάθος.

Πως πρόκειται να χειριστώ την ίδια κατάσταση σε περίπτωση που προκύψει και πάλι στο μέλλον;

 Όταν βρίσκουμε το θάρρος ν’ αναλάβουμε την ευθύνη των λαθών μας είναι σχεδόν σίγουρο ότι η γεύση της νίκης είναι πολύ πιο κοντά απ’ ότι φανταζόμαστε.

Και όπως πολύ εύστοχα δηλώνει ο CEO της MarketWatch, Larry Kramer:

‘’ Δεν με ενδιαφέρει να μου πεις την αποτυχία σου αλλά πιο ήταν το σημαντικότερο μάθημα που πήρες από αυτήν’’

 

Χρήστος Παπανίκας