Home Blog Life Transforming Habits Έχεις ισορροπία στη ζωή σου;

Έχεις ισορροπία στη ζωή σου;

Έχεις ισορροπία στη ζωή σου;

Με το τέλους του έτους να είναι κοντά,  πολλοί από εσάς απασχολούνται με τους στόχους τους, αυτούς που είχαν θέσει αυτό το έτος, και αυτούς που θα θέσουν για το καινούριο. Άλλοι από τους στόχους είναι υπερβολικά φιλόδοξοι και μη ρεαλιστικοί (καθώς στερούνται και πλάνου),  άλλοι είναι πολύ βατοί και αυτονόητοι.

Το θέμα που θα ήθελα να θίξω σήμερα όμως έχει να κάνει με την ισορροπία στη ζωή μας. Καλοί είναι οι στόχοι (και πραγματικά είμαι μεγάλος υπέρμαχος του να βελτιώνουμε τους εαυτούς μας σε κάθε επίπεδο) αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου και το πώς να κρατούμε μία ισορροπία σε όσα κάνουμε και σχεδιάζουμε.

Οι μη ισορροπημένες ζωές ασφαλώς είναι μη υγιείς, παρ’ όλα αυτά τις παρατηρούμε συνέχεια. Τις βλέπουμε στον πατέρα που είναι πάντα στη δουλειά του και ποτέ με την οικογένειά του. Στον φίλο μας που εξαφανίζεται από τον κόσμο μόλις βρει κοπέλα. Στον γνωστό που του αρέσει τόσο πολύ να περνάει καλά που παραμελεί την καριέρα του και αφήνει τις ευκαιρίες να περνούν.

Η ισορροπία είναι αυτή που μας επιτρέπει να αποδίδουμε στο υψηλότερο επίπεδο, να έχουμε διαύγεια, να ορίζουμε τι είναι αυτό που θέλουμε από τη ζωή μας και να το κυνηγάμε.

Το να έχουμε μία ισορροπημένη ζωή θα έπρεπε να είναι στόχος από μόνο του και για αυτό πρέπει να είναι πάντα μέσα στο πλάνο μας. Ποιοι είναι όμως οι παράγοντες που επηρεάζουν τη ζωή μας;

  1. Προσωπική Ανάπτυξη
  2. Οικονομική Άνεση
  3. Καριέρα
  4. Υγεία
  5. Οικογένεια
  6. Σχέσεις

Αυτά τα έξι πράγματα (όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά και με την ίδια στάθμιση) αποτελούν τη βάση που επηρεάζει το πόσο καλά νοιώθουμε στη ζωή μας.

Έχεις ισορροπία στη ζωή σου;

Δες επίσης: Βρες την εσωτερική σου ισορροπία

Πως αποκτάς ισορροπία;

Το πρώτο βήμα, λοιπόν, είναι να κάνουμε μία τίμια εκτίμηση του πως νιώθουμε για τον κάθε τομέα αλλά και τι ελπίζουμε να επιτύχουμε σε κάθε έναν.

Αν οι στόχοι μας είναι εκτός του πεδίου βολής μας, είναι δηλαδή πολύ μεγάλοι, καλό είναι να τους σπάσουμε σε επιμέρους μικρότερους και πιο ρεαλιστικούς στόχους, ώστε να είναι επιτεύξιμοι και να βοηθούν στο να πιάσουμε το μεγάλο μας στόχο.

Από τη στιγμή που ολοκληρώσουμε αυτή την πρώτη αξιολόγηση, είναι ώρα να αρχίσουμε να θέτουμε στόχους! Προσωπικά, την πρώτη ημέρα κάθε μήνα, ανοίγω το ημερολόγιο μου και συλλογίζομαι που βρίσκομαι σε κάθε κατηγορία. Καταγράφω τι πήγε καλά, τι δεν πήγε, και τι πρόκειται να κάνω για να είμαι βέβαιος πως σε ένα μήνα θα είμαι πιο μπροστά.

Αυτό το …τελετουργικό όχι μόνο με βοηθάει να λειτουργώ πιο συνειδητά, αλλά με ωθεί να είμαι και πιο υπεύθυνος στις υποσχέσεις που έχω δώσει στον εαυτό μου.

Καταγράφοντας όλες τις παραμέτρους  βοηθούμαι να είμαι πιο ισορροπημένος αλλά και να κάνω πρόοδο σε όλους τους τομείς κάθε μήνα, κάτι που βελτιώνει πολύ την ποιότητα ζωής μου και με βοηθάει να κινούμαι σταθερά προς τους στόχους μου.

Έτσι ώστε ότι κάνεις, όχι μόνο να μην είναι χάσιμο χρόνου, αλλά να σχετίζεται με το προσωπικό σου όραμα για το μέλλον σου.

Κινείσαι λοιπόν προς τους στόχους σου και αυτά που είναι σημαντικά για εσένα; Αν τελευταία νιώθεις ότι έχεις βαλτώσει στην ζωή σου ή την καριέρα σου τελευταία, μπορούμε να σε βοηθήσουμε.

 

Το Όραμα του HumanAdvanced.com είναι να λειτουργήσει σαν Φάρος βελτίωσης, εξέλιξης και πραγματοποίησης ονείρων. Έχει την μοναδική ιδιότητα να συνδυάζει την αιχμή των γνώσεων από τις σημαντικότερες και πιο χρήσιμες Επιστήμες της σύγχρονης κοινωνίας - όπως Ψυχολογία, Επικοινωνία και Συναισθηματική Νοημοσύνη – και να τις μεταφέρει στον αναγνώστη με έναν τρόπο μεταδοτικό και κυρίως πρακτικό, ώστε να μπορέσει να εφαρμοστούν άμεσα, αυτές τις γνώσεις και να βιώσει την βελτίωση που θέλει σε όποιον τομέα τον απασχολεί περισσότερο, αλλά και εν τέλει να καταφέρει την Αλλαγή που πάντα ήθελε στην ζωή του.