Home Blog Business Development Έχεις μήπως ελεύθερο χρόνο, περισσότερο από όσο χρειάζεσαι;

Έχεις μήπως ελεύθερο χρόνο, περισσότερο από όσο χρειάζεσαι;

Με την αβεβαιότητα του σήμερα και τη στασιμότητα στις επιχειρήσεις, βρέθηκες με ελεύθερο χρόνο περισσότερο από όσο υπολόγιζες; Ορίστε μερικές προτάσεις.

Σίγουρα οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, ενισχύουν την αβεβαιότητα. Και φυσικά, όσοι επιχειρούμε, γνωρίζουμε τι σημαίνει αβεβαιότητα στο σύγχρονο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον. Στασιμότητα, ακύρωση δραστηριοτήτων, μετριασμός επενδύσεων και περιορισμός στη κυκλοφορία της κινητήριου δύναμης της οικονομίας που είναι το χρήμα. Ως εκ τούτου, πολλοί επιχειρηματίες, βρίσκονται, εν μέσω σεζόν για κάποιους από αυτούς, σε μια πολύ περίεργη θέση. Αυτή που ο ελεύθερος χρόνος τους, είναι περισσότερος από όσο περίμεναν ή από όσο θα ήθελαν.

Σε αυτό τον ελεύθερο χρόνο και συνυπολογίζοντας πως διανύουμε καλοκαιρινή περίοδο, μια λογική σκέψη άλλων εποχών για να καλύψουμε αυτό το «κενό υποχρεώσεων» και να γεμίσουμε τον χρόνο μας δημιουργικά, ίσως να ήταν οι διακοπές ή τα ταξίδια. Και η αλήθεια είναι πως αυτό θα ήταν μια εξαιρετική λύση αν δεν ήταν αρκετά κοστοβόρα για αρκετούς ειδικώς στο αβέβαιο περιβάλλον που διανύουμε.

Εμείς στο Humanadvanced, θέλουμε να σκεφτόμαστε δημιουργικά. Έτσι προτείνουμε μερικές λύσεις που θα σε βοηθήσουν να προετοιμαστείς καλύτερα για την νέα σεζόν και από Σεπτέμβριο να μπεις δυνατά, να εφαρμόσεις ή να υλοποιήσεις εκείνες τις ιδέες που είχες αλλά δεν έβρισκες το χρόνο να τρέξεις και τέλος, να αξιοποιήσεις αυτό το διάστημα στασιμότητας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο υπέρ σου ανέξοδα.

Α) Δες τις ταινίες που ήθελες αλλά δεν προλάβαινες. Ταινίες που κάθε επιχειρηματίας ή στέλεχος χρειάζεται να δει για να ανανεώσει το κίνητρό του ή να πάρει ιδέες. Jerry Macguire, Wolf of Wall Street, Godfather και άλλες εκπληκτικές ταινίες στο ίδιο μοτίβο που μπορείς να βρεις ως λίστα και εδώ, και που θα σου δείξουν το επιχειρηματικό δαιμόνιο, τις δυσκολίες, τις πολυπόθητες επιτυχίες, τις καλές ή όχι πρακτικές και όλα όσα ενδεχομένως να βρεθούν στο δρόμο σου, από την κινηματογραφική σκοπιά του δημιουργού τους. Οι περισσότερες από αυτές είναι παλιές οπότε είτε υπάρχουν δωρεάν στο youtube, είτε με 1 ευρώ τα νοικιάζεις από το video club της γειτονιάς σου.

Β) Διάβασε τα βιβλία που θα σου δώσουν τις γνώσεις που σου λείπουν. Άπειρα βιβλία για να μάθεις αυτά που χρειάζεσαι ή να πάρεις έμπνευση είτε με δωρεάν διάθεση στα public domain βιβλία της Google (Google books) ή στα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς που περνούν και αυτά δύσκολες στιγμές ενώ τα περισσότερα προσφέρουν πλέον εξαιρετικά καλές τιμές. Πάρε ένα δύο βιβλία, με κόστος 20-30 ευρώ και έχεις καλύψει τις ώρες σου δημιουργικά και όμορφα.

Γ) Στήσε ένα business plan. Πολλοί κινούνται χωρίς σχέδιο. Ίσως κάποιοι ξεκινούμε βλέποντας και κάνοντας ή πάνω στον ενθουσιασμό της υλοποίησης της ιδέας, αμελούμε το βαρετό κομμάτι της σύνταξης του επιχειρηματικού σχεδίου. Είτε έχεις ήδη μια επιχείρηση που τρέχει, είτε μια νέα ιδέα που θες να υλοποιήσεις, το business plan θα σε βοηθήσει να έχεις έναν «οδικό χάρτη» βημάτων προς την εκπλήρωση του οράματος της επιχείρησης. Αν δεν ξέρεις πως, ζήτα μας εδώ ένα template που θα σε βοηθήσει. Τώρα έχεις τον χρόνο να το κάνεις.

Δ) Κάνε γυμναστική. Όλοι οι επιτυχημένοι CEOs που διαβάζουμε και θαυμάζουμε έχουν την γυμναστική στη ζωή τους. Ακόμα και εγώ προσωπικά που δεν είμαι fan της άσκησης, θα βρω λίγο χρόνο για μια βόλτα με το ποδήλατο ή δυο ώρες μπάσκετ με τους φίλους και συνεργάτες. Η άσκηση, βοηθάει σε όλα τα προφανή με την υγεία, αλλά επίσης στο να συγκεντρώνεσαι στο στόχο, να έχεις πρόγραμμα και να νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου. Ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, επιτυχημένος σχεδόν σε όλα όσα έχει ασχοληθεί, είπε πως έμαθε ότι χρειάζεται για να επιτύχει κάνοντας γυμναστική. Τρέξιμο, περπάτημα, αθλοπαιδιές με τους φίλους ή μια από τις πλέον πολύ φθηνές συνδρομές σε κάποιο γυμναστήριο, είναι μια τεράστια βοήθεια για το σώμα σου και το μυαλό σου για τη νέα περίοδο που έρχεται.

Ε) Ξεκουράσου. Οι διακοπές χρειάζονται σε όλους. Πόσο μάλλον σε εσένα που πέρασες μια απίστευτα δύσκολη χρονιά. Κοιμήσου. Βάλε χαλαρωτική μουσική και άσε την να παίζει με τις ώρες όσο εσύ ξαπλώνεις στο κρεβάτι σου και ξεκουράζεσαι. Πήγαινε σε μια κοντινή παραλία (όπου και να μένεις κάποια θα υπάρχει) και κάτσε με τις ώρες με έναν καφέ και μια ομπρέλα, απλά με κλειστά μάτια και ακούγοντας το κύμα. Καλή η δημιουργία και η δουλειά και η προσπάθεια να φτάσεις στην επιτυχία, όμως χωρίς επαρκές φορτίο στις μπαταρίες σου, δεν θα μπορείς να το υποστηρίξεις και στο λέει κάποιος που ένιωσε την υπερκόπωση να του κλείνει πόρτες μόλις πέρσι. Μη το πάθεις και εσύ.

Είτε μείνεις σπίτι, είτε πας διακοπές, είτε έχεις απλά περισσότερες ώρες ελεύθερες από όσες χρειάζεσαι, τα παραπάνω θα σε βοηθήσουν να γεμίσεις το σώμα με ενέργεια, το μυαλό με ιδέες και γνώσεις και τη αντοχή σου με αποθέματα. Και αν βρεις λίγο χρόνο ακόμα, στείλε μας τις ιδέες σου εδώ και εμείς θα τις δημοσιεύσουμε.

 

Θες να δεις πως το NLP μπορεί να σε βοηθήσει να επιτύχεις στόχους και τι μπορεί να κάνει με ένα καλό Time Management; Συμπλήρωσε τη παρακάτω φόρμα και θα σε καλέσουμε άμεσα για μια πλήρη ενημέρωση. 

Όνομα:*
Τηλέφωνο:*
E-mail:*