Home Blog Business Development Ένας ηγέτης για όλους και όλοι για έναν!

Ένας ηγέτης για όλους και όλοι για έναν!

Ο ηγέτης που έχει πείσει τους συνεργάτες του, ότι υπάρχει προστασία έναντι των κινδύνων είναι αυτός που έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στις δύσκολες στιγμές!

Στην πορεία του ανθρώπινου είδους, πάντα είχαμε τα βασικά μας ένστικτα σαν οδηγούς και σαν πλαίσια για να οδηγούν και να διαμορφώνουν εν γένει, την συμπεριφορά μας. Ακόμα και τώρα που ζούμε στις σύγχρονες εποχές με όλες τις ανέσεις αλλά και τους κανόνες της σύγχρονης κοινωνίας, τα αρχέγονα ένστικτα που καθοδηγούν τις σκέψεις και τις πράξεις μας, είναι παράγοντες που πρέπει να εξετάζουμε για να αντιληφθούμε τις συμπεριφορές μας.

Τα βασικά μας ένστικτα, αναπαραγωγή και επιβίωση, καταλάβαμε πολύ σύντομα στην μακραίωνη ιστορία μας, πως εξυπηρετούνται καλύτερα αν ζούμε και κινούμαστε μέσα σε ομάδες. Οι ομάδες έγιναν κοινωνίες με κανόνες. Είδαμε πως θεσπίζοντας κάποιους κανονισμούς θα ζούμε καλύτερα. Το ότι πρέπει να κάνει κάποιος σκοπιά ώστε να μας προστατέψει από τα άγρια θηρία του περιβάλλοντος που ζούμε, ενώ κοιμόμαστε, έγινε πρέπει να θεσπίσουμε την άμυνα της χώρας. Το ότι έχουμε ρόλους στην φυλή για να γίνεται το φαγητό και να ολοκληρώνονται οι δουλειές, έγινε επαγγελματικές και κοινωνικές τάξεις. Το ότι ο αρχηγός της φυλής θα μας οδηγήσει σε πιο εύφορα κλίματα με καλύτερο κυνήγι και καλύτερη γη για σοδιά, έγινε ο ηγέτης της εταιρείας μας να μας φέρει σε καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα. Το ότι ο αρχηγός της φυλής θέλουμε να μας προστατέψει από τους κινδύνους της επιδρομής της αντίπαλης φυλής, έγινε ο ηγέτης της επιχείρησης να μας προστατέψει από τους αστάθμητους παράγοντες της αγοράς και τον ανταγωνισμό.

Το 2008, όταν η αγορά της Αμερικής χτυπήθηκε από την κρίση του χρηματιστηρίου, όπως και πολλές άλλες εταιρείες, η Barry– Wehmiller, μια εταιρεία κατασκευών, είχε μείωση στις παραγγελίες της στο 30%. Με δύσκολη την αγορά και με πληγωμένα τα έσοδά τους, οι άνθρωποι της εταιρείας, είχαν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη αλήθεια. Οι παραγγελίες και τα έσοδα, δεν δικαιολογούσαν αλλά και δεν μπορούσαν να συντηρήσουν το σύνολο του προσωπικού. Ο CEO, Bob Chapman, αντί να εφαρμόσει μια πολιτική μείωσης του πλεονάζοντος προσωπικού όπως θα ήταν προφανές για κάποιους, εφάρμοσε μια πρωτοποριακή πολιτική. Αποφάσισε να κρατήσει όλο το προσωπικό. Αντί για απολύσεις, πρότεινε στο προσωπικό 4 βδομάδες άδεια άνευ αποδοχών στον καθένα. Χάνοντας έτσι όλοι  λίγο από το ετήσιο εισόδημά τους, θα συντηρούσε το προσωπικό στο σύνολό του. Εισήγαγε την πρόταση στους συνεργάτες του, με την εξής φράση : «Αντί να υποφέρουν κάποιοι από ΕΜΑΣ πολύ, ας υποφέρουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ από λίγο».

Οι εταιρείες μας είναι αυτές οι φυλές της σύγχρονης εποχής. Αποτελούνται από ανθρώπους άρα και υποβάλλονται στην ίδια διεργασία σε ότι αφορά τα ένστικτα. Θέλουμε ο ηγέτης μας να μας οδηγεί σε καλύτερες μέρες αλλά και να μας προστατέψει από τους κινδύνους. Για αυτό νιώθουμε πιο κοντά σε ηγέτες που προσπαθούν για την προστασία των ανθρώπων τους. Αν σαν υφιστάμενος νιώθω ασφάλεια, μπορώ να αξιοποιήσω την δημιουργικότητά μου, όχι για να με προστατέψω αφού δεν απαιτείται, αλλά για να εξελίξω εμένα και την εταιρεία, να φέρω πωλήσεις, να επιτύχω στόχους. Να δουλέψω για να στηρίξω τον ηγέτη που με φροντίζει.

 

Ο ηγέτης που έχει πείσει τους συνεργάτες του, ότι υπάρχει προστασία έναντι των κινδύνων είναι αυτός που έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στις δύσκολες στιγμές!

Ο τρόπος που ηγούμαστε, επηρεάζει άμεσα τον τρόπο που ζούμε μαζί – αναφέρει στο site της εταιρείας, ο Bob Chapman

Το προσωπικό της Barry– Wehmiller, λαμβάνοντας υπόψη το μεγαλείο της απόφασης της διοίκησης, άρχισε αυτόνομα και αυθόρμητα να κάνει ακόμα περισσότερα από όσα του ζήτησε ο Bob Chapman. Βοήθαγαν ο ένας τον άλλον. Όσοι μπορούσαν να πάρουν παραπάνω ημέρες άδεια και να αντέξουν οικονομικά, βοήθαγαν αυτούς που δεν μπορούσαν και είχαν ανάγκη παραπάνω τα χρήματα. Αντάλλαζαν έτσι τις ημέρες μεταξύ τους ή κάποιοι έφευγαν για παραπάνω ώστε να βοηθηθεί η κατάσταση. Το συναίσθημα που κυριάρχησε ήταν της ευγνωμοσύνης για την προστασία που απολάμβαναν απέναντι στον κίνδυνο της αγοράς, όταν άλλες εταιρείες, θυσίαζαν τους ανθρώπους τους για να επιβιώσουν. Η εταιρεία κατάφερε να επανέλθει. Παράλληλα κατάφερε να έχει μηδαμινό ποσοστό αποχώρησης των στελεχών της για καλύτερους μισθούς από ανταγωνιστές. Κανείς δεν θέλει να φύγει από κάπου που νιώθει ότι ανήκει, για μερικά λεφτά παραπάνω.

Οι ηγέτες που τα βγάζουν πέρα στις δύσκολες στιγμές, είναι οι ηγέτες που έχουν πείσει τα μέλη της φυλής ή τους συνεργάτες τους στην εταιρεία, ότι υπάρχει προστασία έναντι των κινδύνων. Οι άνθρωποί τους έτσι είναι διαθέσιμοι να προσφέρουν πολλά παραπάνω. Κόπο, δημιουργικότητα, χρόνο ώστε να κάνουν την φυλή – εταιρεία, δυνατότερη και πιο ανθεκτική.

Σπύρος Ανδριανός