Home Blog Business Development Εργασία – Αλλού ξεκίνησα και αλλού πάω

Εργασία – Αλλού ξεκίνησα και αλλού πάω

Σε δυσκολεύει η αλλαγή;

Πολλές φορές επιλέγουμε ένα εργασιακό περιβάλλον το οποίο δεν είναι αυτό που θα λέγαμε επιθυμητό.  Η γενικότερη κατάσταση, οι ανελαστικές ανάγκες και οι προσωπικές μας επιθυμίες, καθορίζουν την επιλογή μας και συχνά για πολλά χρόνια.

Άλλες φορές πάλι, παρόλο που έχουμε κάνει την σωστή επιλογή, οι συνθήκες διαμορφώνονται έτσι ώστε να δημιουργούνται προβλήματα που μας εμποδίζουν σε καθημερινή βάση.

  • Τι γίνεται λοιπόν, όταν ο εργασιακός σου ρόλος αλλάζει χωρίς να το έχεις ζητήσει;  
  • Πως διαχειρίζεσαι το γεγονός ότι πρέπει να αναλάβεις ένα νέο κομμάτι που ενδεχόμενος να μην σου αρέσει;
  • Και τι μπορείς να κάνεις όταν προκύπτουν και άτομα που δεν ξέρουν την δουλεία τους και αναγκάζεσαι να την χρεωθείς εσύ;

 

Σε πρώτη φάση, να πούμε ότι κανονικά δεν θα έπρεπε να προκύπτουν τέτοια προβλήματα. Σε ένα ιδανικό εργασιακό περιβάλλον, αυτές οι διαδικασίες πρέπει να έχουν προβλεφθεί και να είναι όλοι προετοιμασμένοι για τις αλλαγές.

Εφόσον όμως το ιδανικό περιβάλλον δεν είναι εύκολο να βρεθεί, χρειάζεται να κάνεις κάποιες κινήσεις για να κάνεις την καθημερινότητα και την εργασία σου πιο εύκολη.

Μην αντιδράς υπερβολικά

Μην αντιδράς υπερβολικά

 

Θετική στάση στην εργασία

Όσο συχνά και αν το αναφέρουμε, δεν σταματάει να είναι πολύ σημαντικό. Ότι και αν προκύπτει, όσο σοβαρό και να είναι, χρειάζεται να κρατάς θετική στάση. Θα σου προσφέρει καθαρή σκέψη, ηρεμία και ευκολότερη διαχείριση.

Προσπάθησε να μην αντιδράς άμεσα στις αλλαγές. Σε κάθε ανακοίνωση για επικείμενες αλλαγές, πάρε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς και αξιολόγησε τες αργότερα. Βγάλε τα απαραίτητα συμπεράσματα και φρόντισε  να έχεις μία ολοκληρωμένη άποψη και πρόταση όταν θα ερωτηθείς. Αν δεν μπορείς να αποφύγεις τελείως το αντικείμενο, σκέψου τα παρακάτω.

 

Από το νέο αντικείμενο, πόσα κομμάτια μπορείς να καλύψεις;

Πολλές φορές αντιδρούμε αρνητικά μόνο και μόνο για την ίδια την αντίδραση. Επίσης, πολύς κόσμος αντιδρά γιατί δεν αρέσκεται στις αλλαγές. Οποιαδήποτε αλλαγή απαιτεί προσαρμογή και για πολλούς δεν είναι μία ευχάριστη διαδικασία.

Πριν απογοητευτείς και μπλοκάρεις τελείως, βάλε κάτω τα καινούρια δεδομένα. Με μία πρώτη ανάλυση, βρες πόσο από το νέο αντικείμενο μπορείς να καλύψεις. Έπειτα, κάνε μία λίστα με τα κομμάτια που δεν μπορείς να καλύψεις. Σκέψου αν είναι κάτι που μπορείς να καλύψεις μόνος σου ή θα χρειαστείς βοήθεια. Ότι μπορείς να το μάθεις μόνος, φρόντισε να το κάνεις το συντομότερο δυνατόν.

Για ότι δεν μπορείς να καλύψεις, φρόντισε να ζητήσεις εκπαίδευση ή καθοδήγηση. Δείξε από νωρίς ότι, παρόλο που δεν έχεις την γνώση, έχεις όλη την καλή διάθεση να μάθεις και να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα.

 

Φρόντισε να φανεί η δουλειά και η διάθεση σου

Εφόσον ανέλαβες το νέο αντικείμενο, φρόντισε να φανεί το πόσο προσπαθείς για να πετύχει αυτή η αλλαγή. Μην κάνεις το λάθος να κρυφτείς πίσω από τη δουλειά και να πέσεις στην αφάνεια. Όσο καλός και αν είσαι σε αυτό που κάνεις, αν δεν το δείξεις παραέξω, δεν θα το δει ποτέ κανείς.

Εφόσον η γραπτή επικοινωνία είναι πιο σημαντική, φρόντισε να υπάρχει αποτύπωση της εργασίας σου με τέτοιο τρόπο που να είναι εύκολα προσβάσιμη από όλους.

 

Σου το “Φορτώνουν” λίγο-λίγο χωρίς να σε ρωτήσουν;

Πολλές φορές, η ανάληψη ενός νέου έργου ή αντικειμένου γίνεται σταδιακά και χωρίς τις απαραίτητες διευκρινήσεις. Εκεί μπορεί να βρεθείς με νέες υποχρεώσεις και ευθύνες χωρίς να το καταλάβεις. Μόλις διαπιστώσεις ότι κάτι γίνεται κάτι τέτοιο, καλό είναι να το επισημάνεις και να ζητήσεις διευκρινήσεις.

Δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις επιθετικά. Απλά φρόντισε να δείξεις ότι οι νέες αλλαγές σε επηρεάζουν με τρόπο που αλλάζει η εργασία σου και αν δεν διευθετηθεί, μπορεί να υπονομεύσει άλλους τομείς. Με απλά λόγια, πες ότι το νέο κομμάτι που έχεις αναλάβει άτυπα, σε περιορίζει χρονικά, οπότε άλλες εργασίες μένουν πίσω.

Θα πρέπει να δοθεί η απαραίτητη προτεραιοποίηση έτσι ώστε να μην έχεις πρόβλημα αργότερα.

Νέα άτομα στο γραφείο

Τα νέα άτομα στο γραφείο δεν θέλουν απαραίτητα το κακό σου.

 

Μαζί με το νέο αντικείμενο έχουν έρθει και νέα άτομα

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Τα προβλήματα αρχίζουν όταν αυτά τα άτομα δεν έχουν κατάρτιση και βασίζονται επάνω σου για να ανταπεξέλθουν. Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο ιδιαίτερα, καθώς δεν θες να εκθέσεις κανέναν, ούτε να είσαι ο υπεύθυνος για την απομάκρυνση τους.

Αν όμως, βλέπεις ότι, μέσα στην ημέρα, μένουν πίσω οι δουλειές σου γιατί πρέπει να ασχολείσαι μαζί τους, τότε πρέπει να το διαχειριστείς άμεσα για να μην σου γυρίσει boomerang.

  • Είναι προσαρμόσιμα άτομα;
  • Μπορούν να συνεργαστούν μαζί σου;
  • Έχουν αντιληπτικές ικανότητες;

Οι ανώτεροι σου, γνωρίζουν ότι αφιερώνεις χρόνο από την προσωπική σου εργασία για να τους βοηθήσεις; Αν όχι, θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να το γνωρίζουν χωρίς να εκθέσεις τα εν λόγω άτομα.

Ίσως είναι και μία ευκαιρία να δημιουργηθεί μια νέα ομάδα με εσένα μπροστά, που θα αναλάβει το νέο αντικείμενο, οργανωμένα και με όρεξη.

Σε κάθε περίπτωση, φρόντισε να αντιμετωπίσεις την κατάσταση. Μην κάνεις απλά πίσω και αφήσεις τα πράγματα να εξελιχθούν χωρίς να έχεις λόγο γιατί θα βρεθείς σε ακόμη χειρότερη κατάσταση.

Επίσης, αν τα πράγματα γίνουν αφόρητα και το εκφράσεις καθυστερημένα, μπορεί να κατηγορηθείς γιατί “το είδες να έρχεται και δεν είπες τίποτα”.

Μην ντρέπεσαι να μιλήσεις στην δουλειά σου. Φρόντισε να είσαι σωστός και να ζητάς λογικά αυτά που σου αξίζουν.