Home Blog Business Development Φήμες στο γραφείο – Tο απόλυτο User’s Manual

Φήμες στο γραφείο – Tο απόλυτο User’s Manual

Αν οι φήμες έχουν αρχίσει και σε επηρεάζουν τότε καλά θα κάνεις να τις αντιμετωπίσεις. Ειδικά στον επαγγελματικό χώρο. Το άρθρο αυτό, θα σε βοηθήσει!

Αν είχα ένα ευρώ, για κάθε φορά που έβγαινε μια φήμη για εμένα στους διαδρόμους και στα πηγαδάκια μεταξύ των ανθρώπων που δουλεύω μαζί, μπορεί να μη χρειαζόταν να δουλεύω. Ο τραπεζικός μου λογαριασμός, με τα ευρώ που θα είχα μαζέψει θα ήταν η ασφάλειά μου για να μην απαιτείται να έχω εργασία. Είμαι σίγουρος, πως το ίδιο συμβαίνει και με σένα. Και όχι γιατί ο τρόπος σου ή κάτι άλλο σε σένα προκαλεί τις φήμες ή τον σχολιασμό από τους συναδέλφους σου, αλλά γιατί έτσι είναι η φυσική ροή των πραγμάτων και η ανθρώπινη φύση.

Mας αρέσει να σχολιάζουμε. Δεν έχει σημασία αν δεν είναι ωραίο, ευγενικό ή επαγγελματικό. Απλά συμβαίνει και θα συμβαίνει μέχρι να απαγορευτεί δια νόμου – αν και μαλλον δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ένας νόμος φθάνει για να το σταματήσει. Είτε με την μορφή κοινωνικού σχολιασμού – κουτσομπολιού, είτε με την μορφή επαγγελματικών φημών και ανταλλαγής απόψεων για το τι επιφυλάσσει το μέλλον για την εταιρεία, για κάποια στελέχη ή για οτιδήποτε άλλο, οι φήμες είναι εκεί για να δώσουν κάποιες “απαντήσεις”. Και φυσικά, άλλοτε με σκοπιμότητα, άλλοτε απλά γιατί έχει τη φάση του ή επειδή απρόσεκτα προβάλλαμε μια άποψη, όλοι μας λίγο πολύ ξεκινήσαμε ή συντηρούσαμε φήμες, ασχέτως αν κάποιες φορές, αυτές ή κάποιες άλλες μας ενόχλησαν.

 

Γιατί υπάρχουν οι φήμες;

Όμως, κακά τα ψέματα. Όλοι έχουμε μπει στη διαδικασία να ακούσουμε με ενδιαφέρον, να αναμεταδώσουμε και να σχολιάσουμε μια φήμη. Αυτό οφείλεται στην ανάγκη που έχουμε να γνωρίζουμε πράγματα που γίνονται γύρω μας. Πόσο μάλλον όταν αφορούν το εργασιακό μας περιβάλλον. Ποιος μπορεί να κλείσει τα αυτιά σε μια φήμη για μείωση μισθών ή απολύσεις, ειδικά στο δυναμικό οικονομικό περιβάλλον που εργαζόμαστε και επιχειρούμε; Ακόμα και  φήμες με προσωπικό τόνο, όπως το ποιος βγαίνει με ποια από το γραφείο, ενώ μπορεί να προσφέρουν ένα ευχάριστο διάλλειμα από την ρουτίνα της δουλειάς, ταυτόχρονα μπορεί να δείχνουν και τις δυναμικές για το ποιος τα πάει καλά με ποιον, ποιος ίσως είναι πιο κοντά στα κέντρα εξουσίας που μπορεί να οδηγήσουν σε μια προαγωγή ή ευνοϊκή μεταχείριση κτλ.

Αν και άθελά μας ή ηθελημένα μπορεί να ξεκινήσαμε κάποια φήμη κάποια στιγμή, υπάρχει ένα ζήτημα. Αυτός που έχει τη συνήθεια να τις ξεκινά, είναι μια άλλη ιστορία. Καλώς ή κακώς δεν έχει ανακαλυφθεί κάποιος τρόπος για να ξέρουμε με απόλυτη σιγουριά από ποιον ξεκίνησε μια πολύ συγκεκριμένη φήμη. Παρόλα αυτά, μπορούμε να καταλάβουμε πολύ εύκολα, ποιος είναι αυτός που ξεκινά τις περισσότερες. Αν είσαι ένας από αυτούς, καταλαβαίνω. Η «γνώση» είναι δύναμη, η δύναμη, εξουσία. Και η εξουσία ισχυρό αφροδισιακό. Αλλά σήμερα θα σε αποκαλύψουμε!

 

Ποιος ξεκινά τις φήμες και γιατί το κάνει αυτό;

Ο άνθρωπος που είναι συνεχή πηγή φημών, συνήθως έχει ανάγκη την προσοχή ή αναζητά εξουσία. Απολαμβάνει το ενδιαφέρον που του δίνουν οι υπόλοιποι και το τροφοδοτεί με «συνεχή ροή εξελίξεων». Έρευνες έχουν δείξει ότι το προφίλ του, έχει κάπως έτσι: Συνήθως ανήκει στα χαμηλότερα ιεραρχικά στρώματα σε μια εταιρεία ή τμήμα. Έτσι, αντισταθμίζει την έλλειψη ελέγχου ή εξουσίας στα πράγματα. Έχει ή δείχνει να έχει μια κάποια επαφή με κάποιον ανώτερο ιεραρχικά σε επίπεδο που δεν έχουν οι υπόλοιποι – ώστε να δικαιολογείται και η πηγή των πληροφοριών. Και εν τέλει είναι αυτός/ή που έχει καταγραφεί στο μυαλό σου ήδη χωρίς να το καταλάβεις. Αναρωτήσου, σε ποιον πας όταν θες να μάθεις για την τελευταία φήμη στο γραφείο; Ποιο πρόσωπο απαντά στο «Αυτός/ή θα ξέρει» τις περισσότερες φορές; Αυτός/ή είναι.

 

Πώς να το αντιμετωπίσεις;

Ξέρω. Κάποιες φορές, κάποια φήμη είναι ενοχλητική. Σου δημιουργεί πρόβλημα ή ανησυχία. Και αυτό κυρίως όταν αφορά εσένα. Δεν είσαι άμοιρος ευθυνών. Αν σε ενοχλεί σήμερα μια φήμη που λένε για τα προσωπικά σου ή για την εξέλιξή σου στην εταιρεία, είναι γιατί δεν σε ενοχλούσε όταν σχολίαζες τα αντίστοιχα για κάποιον άλλο συνάδελφό σου στο κυλικείο της εταιρείας ή στο café.

Ας είναι. Τώρα ξέρεις. Πώς όμως θα αντιμετωπίζεις ότι νέο έρθει από εδώ και πέρα;

Να επικοινωνείς με το περιβάλλον σου. Δίνε πληροφορίες για εσένα, όσα σε αφορούν και μπορείς να μοιραστείς. Οι περισσότερες φήμες προέρχονται από έλλειψη πληροφοριών. Βιαστικά συμπεράσματα, υποθέσεις, μισές κουβέντες. Το χαμηλό επίπεδο επικοινωνίας, τροφοδοτεί τις ίδιες τις φήμες που μπορεί να μη σου αρέσουν.

Πήγαινε στην πηγή. Αν γνωρίζεις από πού προήλθε ή την ομάδα ανθρώπων που μπορεί να την εκκίνησε και να τη συντηρεί, αντιμετώπισέ τους. Δεν χρειάζεται ούτε να τσακωθείς, ούτε τίποτα. Μπορείς να εκφράσεις απλά και ήρεμα πως δεν σου αρέσει αυτό που άκουσες, δεν ισχύει και δεν θα ήθελες να επαναληφθεί. Θα σου φανεί περίεργο, αλλά οι περισσότεροι θα το τηρήσουν. Όσοι εκκινούν φήμες δεν ασχολούνται με κάποιον που έχει τα κότσια να τους αντιμετωπίσει ή μπορεί εύκολα να τους αντιληφθεί. Τους χαλάει τη στρατηγική.

Μην παίζεις το παιχνίδι. Αν το ακούσεις, το κρατάς για σένα. Αν πας στο αμέσως επόμενο γραφείο δηλώνοντας απογοητευμένος που κυκλοφορεί μια φήμη για την τάδε στάση σου και την αναφέρεις και εκεί, καταλαβαίνεις ότι απλά παίζεις το παιχνίδι και εσύ. Η όποια φήμη σταματά σε σένα. Δεν άκουσες, δεν ξέρεις, δεν σχολιάζεις, δεν παίζεις.

Αντιμετώπισέ το άμεσα. Βγήκε μια φήμη ότι πας σε μια άλλη εταιρεία και δεν σου αρέσει. Βγες άμεσα και πες σε ικανό αριθμό συναδέλφων σου, πόσο ικανοποιημένος είσαι στην εταιρεία και πως κάνεις θεμιτά σχέδια για την εξέλιξή σου μέσα σε αυτήν.

Μη δίνεις τροφή. Βγήκε μια φήμη για τα προσωπικά σου γιατί σε είδαν να μιλάς πιο κοντά από όσο πρέπει με την συνάδελφο από το άλλο τμήμα. Και βασικά καλά κάνεις και την θες στη ζωή σου, άλλωστε δεν ξέρεις ποτέ που θα βρεις ενδιαφέροντες ανθρώπους. Αυτό που ισχύει επίσης, είναι το ότι λίγες εταιρείες νοιάζονται για τα ερωτικά σου, πίστεψέ με. Περισσότερο νοιάζονται οι υπόλοιπες κυρίες ή κύριοι του χώρου. Όμως, αν δεν μπορείς να αντέξεις να περιμένεις να την δεις μετά το τέλος της εργασίας, τότε έχεις σοβαρό πρόβλημα, καθώς, αυτό δεν δείχνει τον επαγγελματία εαυτό σου στον επαγγελματικό χώρο, όπως θα έπρεπε, αλλά κάτι διαφορετικό. Όταν φλερτάρεις, η γλώσσα του σώματος αλλάζει, οι εκφράσεις του προσώπου αλλάζουν και γενικά το εκπέμπεις και γίνεται απολύτως αντιληπτό όπως θα γινόταν αντιληπτό αν ερχόσουν στο γραφείο με παντόφλες. Εν γένει, πρόσεχε και μη γίνεις ποτέ ο τύπος στην φωτογραφία.

Μη δώσεις ποτέ δικαίωμα για να γίνεις αυτός ο τύπος. ΠΟΤΕ!

Μη δώσεις ποτέ δικαίωμα για να γίνεις αυτός ο τύπος. ΠΟΤΕ!

Δείξε τα χρώματά σου και σήκωσε σημαία. Πρέπει όλοι γύρω σου να καταλάβουν πως δεν ανέχεσαι ούτε να ακούς για άλλους αλλά ούτε και για σένα. Γίνε το παράδειγμα και κόψε κάθε σχετική κουβέντα δηλώνοντας εξ αρχής ότι δεν σε ενδιαφέρει να μάθεις, ζητώντας να μη σου πουν ξανά τίποτα σχετικό. Οι περισσότεροι το σέβονται.

Αδιαφόρησε. Αν δεν πετύχει τίποτα από τα παραπάνω, απλά άστο. Οι φήμες έχουν κύκλο ζωής. Υπάρχουν μέχρι να βαρεθούν το ίδιο «νέο» όσοι το αναμασούν, μέχρι να βγει κάτι καλύτερο και πιο φρέσκο και μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο. Ας είναι η δουλειά σου, η στάση σου και τα αποτελέσματα που θα φέρνεις, οι καλύτεροι αντιπρόσωποί σου, διαψεύδοντας τις φήμες και υποβαθμίζοντας την αξιοπιστία των υποκινητών.

 

Και όλα αυτά, για το όταν οι φήμες δεν ισχύουν, γιατί αν ισχύουν τότε δεν πρόκειται για φήμες αλλά για πληροφορίες.  Όσο θα γίνεσαι καλύτερος, ανώτερος ιεραρχικά, επίκεντρο ή επιτυχημένος, θα έχεις ενδιαφέρον. Θα μπαίνεις στο μάτι των ανθρώπων. Θα θέλουν να μάθουν για σένα ή από εσένα.

Αν αντιμετωπίζεις τέτοια προβλήματα στο γραφείο ή θες να εξελίξεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες για να μη χρειάζεται να μπαίνεις σε τέτοιες διαδικασίες έλα σε επαφή μαζί μας.

Αν είσαι στέλεχος και τα αποτελέσματα της ομάδας σου επηρεάζονται από διάφορες φήμες ή θα ήθελες να αλλάξεις την κουλτούρα της, στείλε μας email.

 

Σπύρος Ανδριανός