Home Blog Life Transforming Habits Φροντίζεις τον εαυτό σου; Το μυστικό των επιτυχημένων

Φροντίζεις τον εαυτό σου; Το μυστικό των επιτυχημένων

Φροντίζεις τον εαυτό σου; Το μυστικό των επιτυχημένων

Κάθε ημέρα χρειάζεσαι σωματική ενέργεια, πνευματική διαύγεια και συναισθηματική ισορροπία, προκειμένου να καταφέρεις όλα όσα έχεις στόχο, αλλά και όλα όσα θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της ημέρας σου. Άρα το να φροντίζεις τον εαυτό σου είναι το μυστικό για να μπορείς να αποδίδεις στο μέγιστο δυνατό επίπεδο. Και η ευτυχία και η υγεία σου θα πρέπει να είναι η μέγιστη προτεραιότητά σου. Γιατί χωρίς αυτές, δεν θα είναι δυνατόν να αποδώσεις όσο θες και χρειάζεται.

Μερικοί άνθρωποι εργάζονται στον «κόφτη», εξαντλούν τον εαυτό τους και καταλήγουν να είναι συνέχεια υπό το κράτος ενός burnout. Οι πιο καλοί, οξυδερκείς και με αυτοπεποίθηση επιχειρηματίες και άνθρωποι που γνωρίζω είναι όλοι αρκετά συνειδητοποιημένοι ώστε να φροντίζουν τον εαυτό τους. Επενδύουν χρόνο για την προσωπική τους επιτυχία, ακόμα και στις πιο πολυάσχολες ημέρες τους.

Και το κατορθώνουν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Μάλιστα όσο πιο πολυάσχολος είσαι, τόσο πιο μεγάλη προτεραιότητα θα πρέπει να δίνεις στο να φροντίζεις τον εαυτό σου. Με όλες τις συνεχείς κουβέντες στα κοινωνικά δίκτυα, για το συνεχές “hustling” που πρέπει να κάνουμε όλοι (δηλαδή την συνεχή και αδιάκοπη εργασία), οι άνθρωποι ξεχνούν την προσωπική τους ευτυχία, αλλά και τον βασικό λόγο για τον οποίο επιθυμούν να γίνουν εν τέλει «επιτυχημένοι»…

Να λοιπόν τι μπορείς να κάνεις καθημερινά:

 

#1. Φρόντισε να κάνεις έναν καλό ύπνο (περισσότερα για το θέμα σύντομα)

 

#2. Θέσε προτεραιότητες για την ημέρα σου

Αφού λοιπόν ξυπνήσεις, φρόντισε να θέσεις στον εαυτό σου το ακόλουθο ερώτημα:

«Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να ολοκληρώσω σήμερα;». Στις περισσότερες των περιπτώσεων πρέπει να ξεκινήσεις από αυτή τη σημαντική εργασία πρώτα.

Φροντίζεις τον εαυτό σου; Το μυστικό των επιτυχημένων

#3. Δούλεψε συγκεντρωμένα

Κάτι που προσωπικά με έχει βοηθήσει πολύ στον τρόπο που δουλεύω και έχει πολύ καλά αποτελέσματα στην παραγωγικότητά μου είναι το εξής:

Αντί να κάθομαι με τις ώρες στο γραφείο μου (ξοδεύοντας χρόνο στα κοινωνικά δίκτυα ή σε άσκοπη περιήγηση σε sites), δουλεύω συγκεντρωμένα, εστιασμένα και χωρίς καμία διακοπή για 25 λεπτά. Αφότου περάσουν τα 25 λεπτά, κάνω 5 λεπτά διάλειμμα για να τσεκάρω τυχόν email ή μηνύματα από τους συνεργάτες ή τους πελάτες και έπειτα επιστρέφω σε άλλα 25 εντατικά λεπτά. Αφού ολοκληρώσω 4 τέτοιους γύρους, κάνω ένα μεγαλύτερο διάλλειμα για να φάω κάτι ελαφρύ και επιστρέφω. Υπάρχει κάτι σε αυτό το σύστημα (το οποίο με την ευκαιρία, ονομάζεται τεχνική pomodo), το οποίο με βοηθάει να λειτουργώ αποτελεσματικά και παραγωγικά, βλέποντας όντως διαφορά στην δουλειά μου, σε σχέση με πριν.

 

#4. Ασκήσου καθημερινά

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πολλά εδώ, πέρα από το ότι: απλά ξεκίνα. Αμέτρητες έρευνες έχουν αποδείξει ότι η σωματική άσκηση αυξάνει την ψυχική διαύγεια, την ευτυχία, την αυτοπεποίθησή, την ενέργειά, την παρακίνηση, το αίσθημα αυτοαξίας και ακόμα περισσότερα.

Για αυτό δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην αθλείσαι, με κάποιο άθλημα/ είδος γυμναστικής που κρίνεις ότι σου αρέσει και σου ταιριάζει. Και αν ακόμα δεν έχεις ξεκινήσει, τότε ας είναι αυτό το πρώτο βήμα προκειμένου να αλλάξεις τη ζωή σου.

 

#5. Αναλογίσου τι έκανες καλά

Κάθε βράδυ μπορείς να κάνεις τον απολογισμό της ημέρας σου και να αναλογίζεσαι τι έκανες καλά και τι θα μπορούσες να έχεις κάνει καλύτερα. Και αν μπορείς να σκεφτείς και συγκεκριμένους τρόπους για το πώς μπορείς να βελτιώσεις τα συγκεκριμένα σημεία, ακόμα καλύτερα.

Χωρίς λοιπόν να φροντίζεις τον εαυτό σου, είναι απολύτως βέβαιο ότι σύντομα θα ξεμείνεις από δυνάμεις. Αν κάθε ημέρα δεν δίνεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου, θα ζεις χωρίς διαύγεια και χωρίς να καταλαβαίνεις γιατί κάνεις όσα κάνεις. Άρα, και αυτό είναι το πιο σημαντικό, θα χάσεις την επαφή με το τι είναι σημαντικό για εσένα και το ποιος είναι ο στόχος σου.

Φρόντιζε λοιπόν τον εαυτό σου κάθε ημέρα, ώστε να έχεις την διαύγεια να ξέρεις ποιος είναι ο σκοπός σου, αλλά και τις δυνάμεις για να μπορείς να φτάσεις εκεί.

 

Το Όραμα του HumanAdvanced.com είναι να λειτουργήσει σαν Φάρος βελτίωσης, εξέλιξης και πραγματοποίησης ονείρων. Έχει την μοναδική ιδιότητα να συνδυάζει την αιχμή των γνώσεων από τις σημαντικότερες και πιο χρήσιμες Επιστήμες της σύγχρονης κοινωνίας - όπως Ψυχολογία, Επικοινωνία και Συναισθηματική Νοημοσύνη – και να τις μεταφέρει στον αναγνώστη με έναν τρόπο μεταδοτικό και κυρίως πρακτικό, ώστε να μπορέσει να εφαρμοστούν άμεσα, αυτές τις γνώσεις και να βιώσει την βελτίωση που θέλει σε όποιον τομέα τον απασχολεί περισσότερο, αλλά και εν τέλει να καταφέρει την Αλλαγή που πάντα ήθελε στην ζωή του.