Home Blog Self Innovation Οδηγός: Πως θα βρω και θα κερδίσω τη σωστή εργασία για μένα;

Οδηγός: Πως θα βρω και θα κερδίσω τη σωστή εργασία για μένα;

Θα περιγράψουμε κάποιες πρακτικές που θα ωφελήσουν τον "υποψήφιο για ανάληψη μιας θέσης εργασίας" ώστε ο ίδιος και το βιογραφικό του να αποδώσουν καλύτερα

Σε συνέχεια του προηγούμενου οδηγού για τον τρόπο σκέψης όταν κάποιος βρίσκεται σε αναζήτηση εργασίας, συνεχίζουμε με περισσότερο πρακτικά ζητήματα.

Θα επιχειρήσουμε να περιγράψουμε κάποιες πρακτικές που μπορούν να αξιοποιηθούν και να ωφελήσουν τον υποψήφιο για ανάληψη μιας θέσης εργασίας. Στο παρόν κείμενο θα αναζητήσουμε τρόπους παρουσίασης των επαγγελματικών μας προσόντων στα γραπτά (CV, βιογραφικό, cover letter κτλ), στο πως παρουσιάζουμε τον εαυτό μας, τις ικανότητές μας και τις δεξιότητές μας.

Όταν ξεκινάς και προσπαθείς να μπεις πάλι στην αγορά εργασίας, είναι στην ανθρώπινη φύση, να αμφισβητούμε ως ένα βαθμό τις δυνάμεις μας εκδηλώνοντας κάποιες ανασφάλειες  που σε αντιπροσωπεύουν σαν επαγγελματία. Οι ανασφάλειες αυτές, αν και εύλογες, ενδεχομένως να οφείλονται σε διάφορα ζητήματα που αντιμετώπισες πριν βρεθείς στην θέση του να αναζητάς εργασία. Μπορεί να ήσουν χρόνια σε μια δουλειά ή σε ένα τομέα και να είχες συνηθίσει ή να έχεις χάσει τις εξελίξεις. Μπορεί να βγαίνεις τώρα από την σχολή σου και να μην έχεις εμπιστοσύνη σε όσα έχεις μάθει. Μπορεί να απαιτείται μεγαλύτερο εισόδημα στην τσέπη σου οπότε ψάχνεις κάτι παράλληλο με όσα κάνεις, ίσως σε άλλο τομέα της οικονομίας, και δεν είσαι σίγουρος αν μπορείς να ανταπεξέλθεις.

Αν και αυτές οι ανασφάλειες, γυρνούν σε σένα, έχουν ως αντικείμενο εσένα και αφορούν κυρίως εσένα, αρχικά πρέπει να σκεφτείς τα εξής:

Ότι έγινε στο παρελθόν τελείωσε -έγινε. Αν δεν διάβασες αρκετά στη σχολή, πάει, δεν διάβασες. Αν δεν έμαθες αρκετά στη θέση εργασίας που είχες, δεν έμαθες, τέλος. Αν βολεύτηκες για κάποιο διάστημα κάπου, βολεύτηκες. Τώρα, αυτό το διάστημα έχει περάσει και δεν γυρνάει πίσω. Οποιαδήποτε μεμψιμοιρία δεν βοηθάει. Από εδώ και πέρα τι κάνουμε;

Το παραπάνω mindset, σύνολο δηλαδή σκέψεων, είναι αυτό που θα σε βοηθήσει για όσα ακολουθούν. Είναι η βάση. Αφήνεις πίσω το παρελθόν και κοιτάς μπροστά. Δεν κοιτάς τι έχασες, κοιτάς τι πας να κερδίσεις. Αυτή η βάση θα είναι όπου θα βάλεις γερά τα θεμέλια για να χτίσεις έναν υποψήφιο που για κάθε εργοδότη θα έχει ενδιαφέρον. Από εκεί και πέρα, οι σωστές ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου είναι το πώς θα βρω την σωστή διαθέσιμη θέση για μένα και πως θα πείσω για να κλείσω μια συνέντευξη;

Πως θα βρω τη σωστή εργασία για μένα?

Οι περισσότεροι θα σου πουν, διάλεξε αυτό που αγαπάς. Αυτό που σε κάνει να το κυνηγάς με πάθος. Διάλεξε την περιγραφή της θέσης εργασίας – αγγελίας που σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτό που διαβάζεις είναι η λεγόμενη Dream Job. Αν και κατά βάση είναι σωστή η προσέγγιση, έρευνες έχουν δείξει ότι δυστυχώς οι άνθρωποι, είμαστε πολύ κακοί στο να προβλέπουμε το αν θα είμαστε ευτυχισμένοι με κάτι που ΘΑ κάνουμε στο μέλλον.

Οπότε ξεκίνα ως εξής:

Κάνε μια προσπάθεια να ορίσεις ποιες είναι οι ικανότητές σου και οι ιδιότητές σου. Γράψε σε ένα φύλλο χαρτί σε τι νομίζεις ότι είσαι καλός, σε τι θα μπορούσες να γίνεις πολύ καλός γρήγορα. Σε μια άλλη κατηγορία γράψε τι δεν θα ήθελες με τίποτα να μπεις στην διαδικασία να ασχολείσαι.  Έχοντας αυτά ως πυξίδα άρχισε να ψάχνεις τις διαθέσιμες αγγελίες.

Ας δεχθούμε ότι σε μια μέρα αναζήτησης εργασίας, διαβάζεις δέκα αγγελίες. Για κάθε 10 αγγελίες που διαβάζεις λοιπόν, βάλε μια βαθμολογία από το 1 ως το 10 με το δέκα να είναι η άριστη εργασία για τα γούστα σου. Όσες έχουν κάτω από βαθμολογία 4 διέγραψέ τες και προχώρα σε όσες έχουν από 4 και πάνω.

Σε όλες αυτές άρχισε να παίρνεις τηλέφωνα και ζήτα να μιλήσεις με τους αρμοδίους (HR,  Managers).  Ζήτα τους ευγενικά  να σου κάνουν μια περιγραφή του Job description και σημείωνε ότι σου κάνει αρνητική ή θετική εντύπωση. Με τα νέα αυτά δεδομένα ξαναβαθμολόγησε τις αγγελίες που πριν είχαν 4 και πάνω.

Για αυτές, κάνε μια έρευνα μέσω Internet ή από γνωστούς και φίλους για την κάθε εταιρεία. Ρώτα να μάθεις τι  λέει η αγορά ώστε να γνωρίζεις 1) αν πραγματικά εννοούν όσα λένε στις αγγελίες 2) αν είναι μια αξιόλογη εταιρεία που δίνει αξία στο Προσωπικό της 3) αν πληρώνει όσα και όποτε έχει συμφωνηθεί.

Για όσες ξεπερνάνε το 5 άρχισε να βάζεις σε μια λίστα τα υπέρ και τα κατά της κάθε θέσης. Τα υπέρ και τα κατά βάσει αυτών που θες εσύ, αυτών που άκουσες στο τηλέφωνο και βάσει αυτών που φαντάζεσαι ότι θα ισχύει από το όνομα και την φήμη των εταιρειών.

Βάλε σε σειρά προτεραιότητας τις αγγελίες και άρχισε να στέλνεις βιογραφικά. Ξεκίνα από αυτή που θες πιο πολύ και ανάλογα τον χρόνο / κόπο που θες να διαθέσεις, στείλε σε όσες θες. Θα ξέρεις όμως ότι η πρώτη αγγελία είναι αυτή που έρχεται πιο κοντά στα δικά σου κριτήρια. Ακόμα και αν δεν φανεί στο μέλλον να ήταν καλή επιλογή, θα ξέρεις πως πραγματικά χρησιμοποίησες μια μεθοδολογία η οποία σύμφωνα με τα δικά σου κριτήρια έδειχνε προς μια συγκεκριμένη επιλογή και δεν το άφησες στην τύχη του.

Πως θα πείσω για να κλείσω μια συνέντευξη

Υπάρχουν δύο τρόποι για να φθάσεις σε μια συνέντευξη με έναν Decision Maker (αυτός που θα πάρει την απόφαση για την πρόσληψή σου

  • Μέσω του CV σου
  • Μέσω προσωπικής επαφής ( Φυσική παρουσία και ευθεία ερώτηση για τις θέσεις εργασίας, σύσταση κτλ)

Οπότε σε κάθε από τις παραπάνω περιπτώσεις πρέπει να προσέχουμε πολύ συγκεκριμένους τομείς. Οι τομείς αυτοί είναι ουσιαστικά η πρώτη εικόνα μας προς τον εργοδότη.

CV

To CV (βιογραφικό σημείωμα) είναι η γραπτή επαγγελματική μας υπόσταση και ιστορία.

Πρέπει να είναι προσεγμένο από πολλές απόψεις. Πολλά έχουν γραφτεί για το πώς συντάσσεις ένα καλό βιογραφικό. Εδώ θα συζητήσουμε για το τι θα προσέξεις ώστε το βιογραφικό σου να είναι αποδοτικό. Δηλαδή, να το δει ο HRmanager, recruiterκτλ και να του δώσει σημασία ώστε να δώσει σημασία και στην υποψηφιότητά σου και εν τέλει να σε καλέσει για μια πρώτη συνέντευξη.

Σημείωσε αυτούς τους απλούς κανόνες στο μυαλό σου:

1)      Ο HR recruiter, αναγνώστης, εργοδότης ή ο όποιος υπεύθυνος, δεν έχει χρόνο για να διαβάζει και την τελευταία γραμμή του βιογραφικού σου. Συνήθως θα ρίξουν μια ματιά στην πρώτη σελίδα και θα σπαταλήσουν 15-30 δευτερόλεπτα. Μέσα σε αυτά τα δευτερόλεπτα καλείται να πάρει μια απόφαση. Να σε καλέσει για συνέντευξη ή όχι.

2)      Το CV σου πρέπει λοιπόν να κάνει εντύπωση ή να τραβήξει το μάτι ώστε να δώσει ο αναγνώστης σημασία στα δυνατά σου σημεία και να ξεχωρίσει το βιογραφικό σου από το πλήθος των βιογραφικών των άλλων υποψηφίων.

3)      Το CV σου πρέπει να είναι σε απλά λόγια. Ευκόλως κατανοητό για όλους ασχέτως αντικειμένου. Αν διεκδικείς μια θέση σε ΙΤ κομμάτι δεν σημαίνει ότι αυτός που θα το διαβάσει είναι σχετικός με την τεχνολογία. Πέραν των πτυχίων σου και των γνώσεων σε τεχνολογία που έχεις που πρέπει να γράφονται ως έχουν, τα υπόλοιπα πρέπει να περιγράφονται σε απλοϊκή μορφή ώστε να αντιλαμβάνεται ο καθένας. Παράδειγμα το Job Description προηγούμενων θέσεων μπορεί να γίνει από Unix/Linuxusersupportσε Υπεύθυνος για την υποστήριξη των χρηστών της Εταιρείας που δούλευαν σε περιβάλλον Unix / Linux.

4)      To CVσου πρέπει να είναι λιτό στην χρήση των λέξεων. Θυμήσου, δεν γράφεις μυθιστόρημα αλλά με λίγες μόνο λέξεις πρέπει να εκφράσεις όσο το δυνατόν την επαγγελματική υπόστασή σου. Γράψτο και ξαναγράψτο μέχρι να είσαι εσύ ικανοποιημένος ότι εκφράζει πλήρως την εικόνα σου υπό το καλύτερο δυνατό πρίσμα

5)      Το CV σου πρέπει να είναι απολύτως στοχευμένο στην εταιρεία που απευθύνεσαι. Αν ξέρεις να πιλοτάρεις μικρά δικινητήρια αεροπλάνα δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο σε μια θέση Εξυπηρέτησης Πελατών Κινητής Τηλεφωνίας, αλλά αλλάζουν τα δεδομένα, αν μιλάμε για τους πελάτες κάποιας αερολέσχης ή αεροπορικής εταιρείας. Τότε δώσε έμφαση σε αυτό. Το ύφος επίσης για ένα καινοτόμο startup μπορεί να είναι informal(λιγότερο επίσημο ή πιο δημιουργικό) αλλά για μια εταιρεία πιο παραδοσιακή , μια πιο προσεγμένη προσέγγιση συνιστάται.

6)      Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μικρή περιγραφή στην πρώτη σελίδα. Αυτή η Linkedin προσέγγιση ορίζει ότι μια μικρή περιγραφή του υποψηφίου, μπορεί να δώσει στον αναγνώστη εύκολά και γρήγορα, μια εικόνα για τον υποψήφιο χωρίς να απαιτείται μελέτη όλου του βιογραφικού. Χρησιμοποίησέ την γράφοντας 5 γραμμές για σένα ακριβώς κάτω από τα προσωπικά σου στοιχεία πριν μπεις στις σπουδές και την προϋπηρεσία του βιογραφικού σου.

Η περιγραφή μπορεί να δώσει μια άμεση εικόνα του υποψηφίου χωρίς να απαιτείται η μελέτη όλου του CV

Η περιγραφή μπορεί να δώσει μια άμεση εικόνα του υποψηφίου χωρίς να απαιτείται η μελέτη όλου του CV

7)      Ένα coverletter (συνοδευτική επιστολή) πρέπει να δείχνει ότι το θες. Και όχι μόνο ότι το θες, αλλά και το ότι το μπορείς. Αν και μια συνοδευτική επιστολή σκοπό έχει να δείξει και το ύφος του υποψηφίου, πρέπει να δείχνει καθαρά ότι θες και κυνηγάς την θέση, γιατί βλέπεις τον εαυτό σου να εξελίσσεται μέσα από αυτά που θα καταφέρεις με την Εταιρεία κ για την Εταιρεία και τους Πελάτες της.

8)      Στείλε το στον παραλήπτη σε PDF ή εκτυπωμένο. Αν χρησιμοποιείς κάποιο έτοιμο template ( παράδειγμα το Europass CV template που είναι ευρέως διαδεδομένο)  θα ήταν αποδοτικότερο να το στείλεις αφού συμπληρωθεί φυσικά σε μορφή PDFώστε οποιαδήποτε ασυμβατότητα μεταξύ των κειμενογράφων (Word) ή αδυναμία χρήσης του format που αποστέλλεις, να μην δημιουργήσει πρόβλημα στην εικόνα του δομημένου – προσεγμένου βιογραφικού σου. To PDF τα εξαλείφει αυτά σχεδόν 100%.

Προσωπική επαφή

Στη προσωπική επαφή έχεις μπει στην διαδικασία, να γίνεις εκπρόσωπος του εαυτού σου ώστε να κλείσεις την συνέντευξη. Είτε βγήκες στους δρόμους και έχεις πάρει σε σειρά όλες τις εταιρείες ζητώντας εργασία, είτε σε έστειλε κάποιος φίλος / γνωστός, έχεις βάλει σαν εικόνα σου εσένα και με αυτήν πορεύεσαι. Ακόμα και αν πας συστημένος πρέπει να προσέχεις μερικά ζητήματα που αφορούν κυρίως την εμφάνισή σου αλλά και την αξία που δίνεις στην ευκαιρία που σου προσφέρεται.

1)      Ντύσου ανάλογα. Μην πας με φόρμα επειδή ίσως ο ιδιοκτήτης είναι κολλητός του πατέρα σου. Είσαι επαγγελματίας, οπότε και παρουσιάσου ανάλογα.

1)Ντύσου ανάλογα. Μην πας με φόρμα επειδή ίσως ο ιδιοκτήτης είναι κολλητός του πατέρα σου. Είσαι επαγγελματίας, οπότε και παρουσιάσου ανάλογα.

Αν θες μια πιο προσεγμένη αλλά όχι sportive προσέγγιση αυτό είναι μια χαρά.

2)      Δώσε σημασία στους τύπους. Μπορεί να μην πήγες με τον τυπικό τρόπο αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όλα θα είναι έτσι από εδώ και πέρα. Χαιρέτα τυπικά και ευγενικά, πήγαινε στην ώρα σου, φέρσου ευγενικά σε όλο το προσωπικό ακόμα και αν δεν έχει σχέση με την θέση.

3)      Απόφυγε την προσέγγιση «είδα φως και μπήκα». Αν πας να ψάξεις δουλειά με προσωπική επίσκεψη, μη πεις «Μήπως υπάρχει καμιά δουλειά διαθέσιμη;» αλλά προτίμησε την εξής : «Είμαι επαγγελματίας του ΤΑΔΕ κλάδου και την δεδομένη στιγμή βρίσκομαι σε διαδικασία αξιολόγησης των επιλογών μου στην αγορά. Θα μπορούσα να μιλήσω με τον Υπεύθυνο Προσωπικού για 2 λεπτά παρακαλώ?»

4)      Ακόμα και αν δεν είναι διαθέσιμος κάποιος να μιλήσεις, άσε ένα βιογραφικό ή /και μια επαγγελματική κάρτα σου. Σίγουρα κάποια στιγμή αν υπάρξει ανάγκη για κάποια νέα προσθήκη στο προσωπικό, η δικιά σου υποψηφιότητα θα έχει πάντα προτεραιότητα γιατί ήσουν ήδη εκεί.

Σε επόμενα άρθρα θα δούμε πως μπορείς να παρουσιάζεσαι σε συνεντεύξεις και να κερδίζεις τις εντυπώσεις. Όλα τα παραπάνω είναι απόψεις ώστε να προσεγγίσεις τα συγκεκριμένα ζητήματα πιο αποδοτικά. Σκοπός δεν είναι μόνο να φτιάξεις ένα τέλειο βιογραφικό με πολλά στοιχεία και πληροφορίες, αλλά να τις στήσεις και με τέτοιο τρόπο και δομή ώστε να κάνουν αυτό που πραγματικά θες. Να σε ξεχωρίσουν από τα υπόλοιπα και να επιλεγείς για μια συνέντευξη. Εκτός αν είσαι τόσο δημιουργικός που μπορείς να προχωρήσεις σε κάτι τέτοιο:

http://googlepleasehire.me/  500,000 unique visits & 1,000,00+ YouTube views

Σπύρος Ανδριανός