Home Blog Business Development Όταν ο καλύτερος εργαζόμενος σου παραιτείται…

Όταν ο καλύτερος εργαζόμενος σου παραιτείται…

Όταν ο καλύτερος εργαζόμενος σου παραιτείται...

Όταν ένας από τους καλύτερους υπαλλήλους της επιχείρησής σου παραιτείται, είναι αναμενόμενο ότι τα μάτια και τα αυτιά της ομάδας σου θα είναι στραμμένα πάνω σου για τον τρόπο που θα αντιδράσεις.

Ίσως μάλιστα κάποιοι από την ομάδα να αρχίσουν να σκέπτονται μήπως πρέπει και οι ίδιοι να κάνουν ένα ανάλογο βήμα. Ή ίσως κάποιοι να αρχίσουν να αναρωτιούνται μήπως κάτι δεν πηγαίνει καλά με την εταιρία. Αντίθετα άλλοι θα επεξεργαστούν το νέο γρήγορα και θα επιστρέψουν κανονικά στην καθημερινότητα. Όπως και να έχει όμως είναι καλό να χειρίζεσαι τέτοια ευαίσθητα θέματα με προσοχή και ακρίβεια.

Και επειδή κάθε επιχείρηση πρέπει να είναι προετοιμασμένη για αλλαγές που μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία της, ιδού οι ενέργειες που πρέπει να κάνεις αν παραιτηθεί κάποιος από τους καλύτερους υπαλλήλους σου:

 

Αποδέξου και σκέψου

Σίγουρα κάποιοι υπάλληλοι παραιτούνται εξαιτίας κακής διοίκησης. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος που ορισμένοι manager παίρνουν τις παραιτήσεις προσωπικά: αναγνωρίζουν ότι ο πραγματικός λόγος αποχώρησης είναι οι ίδιοι. Φυσικά ο υπάλληλος (αν μπορεί να διαχειριστεί τα συναισθήματά του) δεν θα το αναφέρει με αυτό τον τρόπο, προκειμένου να μην κόψει τις γέφυρες.

Όμως μπορείς να ανακαλύψεις τον πραγματικό τρόπο παραίτησης κάνοντας μία συνέντευξη «εξόδου» με τον υπάλληλο και δίνοντάς του την ευκαιρία να μιλήσει ελεύθερα για τους λόγους που αποχωρεί, ώστε να διαβάσεις την αλήθεια «πίσω από τις γραμμές».

Μπορεί να έχει να κάνει με κάποιο θέμα για το οποίο μπορείς να κάνεις κάτι προκειμένου να αποφύγεις μελλοντικές αποχωρήσεις, όπως κακό κλίμα στην εργασία, μισθολογικά θέματα, θέματα συνεργασίας, υψηλό stress και πίεση κλπ.

Όπως και να έχει, μην το πάρεις προσωπικά, αντίθετα αποδέξου την παραίτηση με ψυχραιμία και αρμονία και κάνε κάποια ενδοσκόπηση. Αναγνωρίζεις κάποιο δίκιο στους λόγους που ώθησαν στην παραίτηση; Υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις τις επιχειρηματικές διαδικασίες ή το στυλ διοίκησης που ασκείς, ώστε να κρατήσεις κοντά σου άλλους πολύτιμους συνεργάτες;

 

Αξίζει να κάνεις αντι-πρόταση;

Υπάρχουν κάποια ρίσκα που πρέπει να συνυπολογίσεις όταν κάνεις αντιπρόταση. Ο top υπάλληλος σου που παραιτείται πιθανότητα έχει ήδη ζυγίσει τα θετικά και τα αρνητικά της απόφασής του και τα έχει ήδη συμπεριλάβει στην απόφασή του. Παρ’ όλα αυτά αν μια αντιπρόταση γίνει σωστά, μπορεί να λειτουργήσει υπέρ σου. Καταρχάς πρέπει να είσαι εκλεκτικός στο σε ποιους κάνεις αντιπρόταση. Έχε υπόψη ότι είναι καλό να αφήσεις κάποιους να αποχωρήσουν χωρίς να το παλέψεις, ώστε το ενδεχόμενο αποχώρησης να μην λειτουργεί ως μπλόφα και στρατηγική διαπραγμάτευσης μισθού από τους υπαλλήλους σου.

Οι αντιπροτάσεις δεν είναι τεχνική διακράτησης του Προσωπικού, ούτε εργαλείο διαπραγμάτευσης αμοιβής. Παρόλ’ αυτά αποτελεί μία τελευταία προσπάθεια να κρατήσεις κοντά σου υπαλλήλους για τους οποίους το κόστος αποχώρησης είναι μεγαλύτερο από το να τους κάνεις μια αύξηση.

Χρειάζεται όμως να συμπεριλάβεις κάποιους παράγοντες στην απόφασή σου, όπως τι επίδραση θα έχει στην ομάδα η αποχώρηση του υπαλλήλου σου αλλά και η διακράτηση του με υψηλότερες αμοιβές, τυχόν αμφιβολίες για την μελλοντική αφοσίωση του αλλά και μη-χρηματικά κόστη που μπορεί να προκύψουν με την αποχώρηση του (απώλεια τεχνογνωσίας, διαχείριση πελατολόγιου κλπ).

Τούτων λεχθέντων, προετοιμάσου για το ενδεχόμενο ο υπάλληλός σου να μην αποδεχτεί την προσφορά σου. Για αυτό η καλύτερα τακτική είναι να αναγνωρίσεις και να προλάβεις πιθανά προβλήματα προτού ο πολύτιμος συνεργάτης σου παραιτηθεί. Επίσης βεβαιώσου ότι πάντα έχεις σε εφαρμογή ένα πλάνο διαδοχής και ανάδειξης στελεχών, προκειμένου η επιχείρησή σου να μην βρεθεί σε μειονεκτική θέση αν κάποιος παραιτηθεί.

 

Όταν ο καλύτερος εργαζόμενος σου παραιτείται...

 

Δώσε την υποστήριξή σου

Ο σωστός manager θα υποστηρίξει και θα ευχηθεί τα καλύτερα στους υπαλλήλους του, ειδικά αν γνωρίζει ότι φεύγουν για καλύτερες ευκαιρίες που αποτελούν μία νέα πρόκληση ανάπτυξης για τους ίδιους. Ως εκ τούτου, μην διστάσεις να δώσεις κάποια συστατική ή καλή μαρτυρία αν ο υπάλληλος σου αξίζει κάτι τέτοιο.

 

Μείνε θετικός όταν ανακοινώσεις το νέο

Φυσικά, θα πρέπει να επικοινωνήσεις το νέο της αποχώρησης, τόσο προς τα πάνω (διοίκηση) όσο και προς τα κάτω (λοιπό προσωπικό), πάντα όμως με σεβασμό και θετικότητα. Αναγνώρισε την απώλεια για την εταιρία αλλά και την εκτίμησή σου για τη μέχρι τώρα συνεισφορά του συνεργάτη σου. Επέτρεψε στον υπάλληλό σου να αποχαιρετίσει τους μέχρι τώρα συναδέλφους του και αμέσως μετά ανάλαβε δράση για να ξεκινήσει η μεταβατική φάση της ομάδας σου.

 

Διαχειρίσου τη μεταβατική φάση

Ποτέ μην αφήσεις τους υπόλοιπους υπαλλήλους σου κρεμάμενους, ειδικά όταν αρχίσουν να αναρωτιούνται πως θα πρέπει να δουλεύουν όταν ο συνεργάτης τους φύγει. Είναι αλήθεια πως η παραίτηση κάποιου υπαλλήλου, ειδικά αν έχει προσφέρει πολλά στην εταιρία, θα είναι πλήγμα για το ηθικό των εργαζομένων και για αυτό απαιτεί λεπτούς χειρισμούς. Εκεί είναι που αναλαμβάνει εσύ. Άσε τον παραιτηθέντα υπάλληλο να συνεχίσει να συνεργάζεται με την ομάδα ώστε παράλληλα να παραδώσει με φυσικό τρόπο τις εργασίες που είχε αναλάβει.

Επίσης ερεύνησε ποιες διαδικασίες επηρεάζονται από την αποχώρηση του υπαλλήλου σου και σκέψου ποια θα είναι η διάδοχη κατάσταση. Μην μπεις στον πειρασμό να υπερφορτώσεις τους εναπομείναντες, αντίθετα δώσε χρόνο στο να ξανασχεδιάσεις διαδικασίες. Και κυρίως οραματίσου ποια θα είναι η διάδοχη κατάσταση. Υπάρχει κάποιος άλλος από το Προσωπικό που μπορεί να καλύψει το κενό και τη θέση του υπαλλήλου που φεύγει; Είσαι έτοιμος να αναδείξεις και να αναπτύξεις νέους ανθρώπους; 

 

Το Όραμα του HumanAdvanced.com είναι να λειτουργήσει σαν Φάρος βελτίωσης, εξέλιξης και πραγματοποίησης ονείρων. Έχει την μοναδική ιδιότητα να συνδυάζει την αιχμή των γνώσεων από τις σημαντικότερες και πιο χρήσιμες Επιστήμες της σύγχρονης κοινωνίας - όπως Ψυχολογία, Επικοινωνία και Συναισθηματική Νοημοσύνη – και να τις μεταφέρει στον αναγνώστη με έναν τρόπο μεταδοτικό και κυρίως πρακτικό, ώστε να μπορέσει να εφαρμοστούν άμεσα, αυτές τις γνώσεις και να βιώσει την βελτίωση που θέλει σε όποιον τομέα τον απασχολεί περισσότερο, αλλά και εν τέλει να καταφέρει την Αλλαγή που πάντα ήθελε στην ζωή του.