Home Blog Business Development Ποιοι εργαζόμενοι σαμποτάρουν την ομάδα σου;

Ποιοι εργαζόμενοι σαμποτάρουν την ομάδα σου;

Ποιοι εργαζόμενοι σαμποτάρουν την ομάδα σου;

Ως σύμβουλοι επιχειρηματικής ανάπτυξης,  συνεργαζόμαστε με πολλές επιχειρήσεις σχετικά με θέματα που αντιμετωπίζουν. Από καιρού εις καιρόν, συναντάμε κάποιον επιχειρηματία όπου η επιχείρησή του έχει τελματώσει και δεν μπορεί να καταλάβει γιατί. Το προϊόν ή η υπηρεσία φαίνονται μια χαρά, η πελατειακή βάση είναι ακόμα εκεί, τα απαιτούμενα χρηματοοικονομικά είναι σε σειρά, αλλά από πλευράς επιχειρηματικής ανάπτυξης υπάρχει μία στατικότητα.

Αναπόφευκτα τότε, θέτουμε την εξής ερώτηση: Είσαι βέβαιος πως το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με την ομάδα σου;

Και αυτό επειδή, πρακτικά, ένας από τους πιο κοινούς λόγους όπου μια επιχείρηση αρχίζει να πέφτει είναι η παρουσία τοξικών εργαζομένων στην ομάδα της, εργαζομένων δηλαδή που δεν εργάζονται προς τον κοινό στόχο όπως όλοι οι άλλοι και επιπλέον παρακωλύουν (εκούσια ή ακούσια) τις προσπάθειες και των υπολοίπων εργαζομένων. Για να επαναφέρεις την επιχείρηση στις επιτυχίες, πρέπει πρώτα από όλα να μπορείς να τους αναγνωρίσεις και φυσικά να τους διαχειριστείς κατάλληλα.

Αλλά πως μοιάζουν αυτοί οι εργαζόμενοι που σαμποτάρουν την ομάδα σου; Έρχονται σε πολλές διαφορετικές μορφές, ο καθένας με τα θέματά του. Σου παραθέτουμε τους κυριότερους τύπους τέτοιων εργαζόμενων που μπορεί να συναντήσεις ή ενδεχομένως να έχεις ήδη στην ομάδα σου.

 

#1 Εργαζόμενοι που δεν συμμερίζονται το όραμα της ομάδας

Αυτοί είναι οι τύποι που δημιουργούν το μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού είτε δεν συμμερίζονται τη μεγάλη εικόνα για το προς τα πού πρέπει να κινηθεί η ομάδα, είτε  απλά δεν ενδιαφέρονται. Πρόκειται για τους υπαλλήλους που κάνουν μόνο την απολύτως απαραίτητη προσπάθεια, ίσα για να μην απολυθούν και δεν αφοσιώνονται στο όραμα της ομάδας. Πρακτικά αποτελούν βαρίδια για την επιχείρηση.

#2 Εργαζόμενοι που νοιάζονται απλά για τους τίτλους

Όταν πάρεις κάποια προαγωγή σε κάποιο ρόλο προϊσταμένου, οι απαιτήσεις από εσένα και τη δουλειά σου γίνονται ακόμη μεγαλύτερες. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι μεγαλοπιάνονται από τον τίτλο και το status που δίνει και αρέσκονται μόνο να δίνουν διαταγές στους υφισταμένους, αντί να σηκώνουν τα μανίκια και να δουλεύουν προς το κοινό στόχο.

#3 Εργαζόμενοι που έχουν εξαντληθεί σωματικά και ψυχικά

Ίσως πιστεύεις ότι τα μέλη της ομάδας σου που δουλεύουν μέχρι αργά στο γραφείο, χάνοντας ύπνο και δυνάμεις για κάθε μεγάλο project, είναι κεφάλαιο για την ομάδα. Όντως μπορούν να είναι, αλλά βραχυχρόνια μόνο. Αν όμως μόνιμα έρχονται στη δουλειά κουρασμένοι και εξαντλημένοι από την υπερπροσπάθεια, είναι φυσικό να μην είναι δημιουργικοί και διαυγείς. Οι υπάλληλοι που δεν φροντίζουν τον εαυτό τους και δεν διατηρούν την ισορροπία στη ζωή τους, θα αρχίσουν να σας κρατάνε όλους πίσω τελικά.

 

Ποιοι εργαζόμενοι σαμποτάρουν την ομάδα σου;

 

#4 Εργαζόμενοι που «μόνο αυτοί ξέρουν»

Ειδικότητά τους να παραπονιούνται συνέχεια για το πόσο λάθος γίνονται τα πράγματα και ποιος είναι ο σωστός τρόπος που θα έπρεπε να έχει ακολουθηθεί. Βάλε τέτοιους αρνητικούς ανθρώπους στην ομάδα σου και θα δεις το ηθικό όλων να πέφτει, όπως και η παραγωγικότητα της ομάδας.

#5 Ανταγωνιστικές παρατάξεις μέσα στην ομάδα

Δύο αντιτιθέμενα γκρουπ που είναι εξίσου παθιασμένα για την οπτική τους ή για το πάνω χέρι είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να φροντίσεις για την συνοχή της ομάδας.

#6 Παθητικο-επιθετικοί άνθρωποι (οι γνωστοί “passive-aggressive”)

Άνθρωποι με συμπτώματα αναβλητικότητας, πείσματος, πικρίας, σκυθρωπότητας και δυσκολία ή δυσκαμψία στο να υλοποιήσουν εργασίες που τους έχουν ανατεθεί. Περισσότερα για αυτούς και γιατί καταλήγουν να φέρονται έτσι, μπορείς να βρεις σε παλιότερο άρθρο μας. Η ουσία πάντως είναι ότι αυτοί οι εργαζόμενοι, αν και έχουν ισχυρή προσωπικότητα, λειτουργούν ως πυριτιδαποθήκη εντάσεων ανά τακτά διαστήματα και χρειάζονται ειδικό χειρισμό.

#7 Εργαζόμενοι που απλά δεν μπορούν

Υπάρχουν περιπτώσεις εργαζομένων με τις καλύτερες των προθέσεων, αλλά περιορισμένες δυνατότητες. Αυτοί μπορεί να μην σαμποτάρουν κυριολεκτικά την ομάδα (άλλωστε όπως αναφέραμε, έχουν καλές προθέσεις), αλλά σίγουρα δεν την αφήνουν να αναπτυχθεί πλήρως. Κάθε αλυσίδα είναι τόσο δυνατή, όσο ο πιο αδύναμος κρίκος της. Πώς να το κάνουμε, δεν μπορούνε όλοι…

Και η λίστα θα μπορούσε να συνεχιστεί, καθώς υπάρχουν και άλλοι τύποι τοξικών εργαζόμενων, το κοινό ζητούμενο όμως είναι ένα: Να αναγνωρίσεις τους εργαζόμενους που σαμποτάρουν την ομάδα σου και να τους διαχειριστείς κατάλληλα, ώστε τελικά να μετατραπούν σε πολύτιμο πόρο για την επιχείρηση σου.

 

Το Όραμα του HumanAdvanced.com είναι να λειτουργήσει σαν Φάρος βελτίωσης, εξέλιξης και πραγματοποίησης ονείρων. Έχει την μοναδική ιδιότητα να συνδυάζει την αιχμή των γνώσεων από τις σημαντικότερες και πιο χρήσιμες Επιστήμες της σύγχρονης κοινωνίας - όπως Ψυχολογία, Επικοινωνία και Συναισθηματική Νοημοσύνη – και να τις μεταφέρει στον αναγνώστη με έναν τρόπο μεταδοτικό και κυρίως πρακτικό, ώστε να μπορέσει να εφαρμοστούν άμεσα, αυτές τις γνώσεις και να βιώσει την βελτίωση που θέλει σε όποιον τομέα τον απασχολεί περισσότερο, αλλά και εν τέλει να καταφέρει την Αλλαγή που πάντα ήθελε στην ζωή του.