Home Blog Life Transforming Habits Βρες την εσωτερική σου ισορροπία

Βρες την εσωτερική σου ισορροπία

Υπάρχει τρόπος να βρεις ισορροπία στη ζωή σου

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόση ισορροπία έχεις εσωτερικά και πόση παίρνεις από τους γύρω σου;
Αν με ρωτούσες μερικά χρόνια πριν, δεν θα μπορούσα καν να καταλάβω αυτή την ερώτηση. Το πιο πιθανό είναι να σκεφτόμουν την ισορροπία με όρους σωματικής ικανότητας. Δεν ξέρω πότε αρχίζει η εσωτερική αναζήτηση.

thumbnail

Δεν ξέρω πότε ανάβει αυτή η εσωτερική φλόγα που σε κάνει να θες να χώσεις το χέρι σου μέσα σου και να αρχίσεις να ανακατεύεις τα πάντα για να βρεις απαντήσεις. Θα ήθελα να πιστεύω ότι πάντα ήταν εκεί και ότι απλά κάποια στιγμή σταματάς να την αγνοείς και αρχίζεις να την μελετάς.

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω, πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν μπει ποτέ σε αυτή την διαδικασία. Πως γίνεται να φτάσεις τα 40 ή τα 50 και να μην σε έχει απασχολήσει ποτέ; Να μην σε ενδιαφέρει να βρεις απαντήσεις σε οτιδήποτε σε προβληματίζει;

Το μόνο που θα μπορούσα να σκεφτώ είναι ότι όταν πρωτοαντίκρισαν αυτή την εσωτερική φλόγα, τρόμαξαν και έκαναν πίσω. Την απομόνωσαν σε μία άκρη του μυαλού τους και την κράτησαν εκεί. Για πάντα.

Εφόσον όμως ξέρεις ότι είναι εκεί, δεν μπορείς να την αγνοείς για πάντα.

Μιλάω φυσικά για την επιθυμία να ανακαλύψεις τι είναι αυτό που σου δίνει ώθηση καθημερινά. Τι είναι αυτό που σε κάνει να θες να αναπτυχθείς και τι είναι αυτό που σε εμπνέει να γίνεις μία καλύτερη έκδοση του εαυτού σου.

Από την στιγμή που θα ξεκινήσεις αυτή την διαδικασία, πιστεύω ότι δεν υπάρχει γυρισμός. Αν φουντώσει αυτή η εσωτερική φλόγα, τότε δεν σβήνει.

Πολλά από τα άτομα που μας εμπιστεύονται τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους, αγχώνονται γιατί αρχικά δεν βλέπουν αποτέλεσμα. Αυτό είναι λογικό, καθώς σε πρώτη φάση ξεκινάει η διαδικασία συνειδητοποίησης.

Αρχικά πρέπει να αντιληφθείς σε τι κατάσταση βρίσκεσαι και κατά πόσο είναι ικανοποιητική ή όχι για εσένα. Ακόμη κι αυτή η πρώτη αξιολόγηση μπορεί να είναι πολύ δύσκολη για κάποιους γιατί να την κάνεις, πρέπει να αντιληφθείς συνειδητά ότι κάτι σε προβληματίζει.

Εδώ βρίσκεται και η πρώτη παγίδα γιατί η “μόδα” της εποχής είναι να διατυμπανίζεις ανοιχτά ότι έχεις αναγνωρίσει το πρόβλημα σου και μπράβο που το λες δυνατά.

Αλήθεια; Αφού λοιπόν το έχεις αναγνωρίσει, γιατί δεν κάνεις κάτι για αυτό; Αφού ξέρεις τι είναι αυτό που σε κρατάει πίσω, που σε περιορίζει, δεν θα ήταν καλύτερο να το αλλάξεις;

Και πως μπορείς να το κάνεις αυτό; Πως αλλάζεις πεποιθήσεις χρόνων, μιας ολόκληρης ζωής;

Σίγουρα δεν είναι εύκολο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κι ακατόρθωτο.
Χρειάζεται να ξεκινήσεις απλά και χαλαρά.
Ξεκίνα με κάτι απλό. Μία απλή συνήθεια που σε προβληματίζει και θες να αλλάξεις. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι δραστικό, δεν είναι απαραίτητο να κάνεις κάτι συγκλονιστικό για αρχή. Ο σκοπός είναι να αρχίσεις να κάνεις κάτι. Να βάλεις το μυαλό σου να λειτουργήσει διαφορετικά.

Μικρά βήματα

 Κάθε αλλαγή, κάθε καινούρια κατάκτηση θα σου δίνει ώθηση να πας παρακάτω και να ανακαλύψεις πράγματα παραμέσα. Για να καταλάβεις πως γίνεται με απλά λόγια, σκέψου ένα κρεμμύδι. Κάθε τι που σε προβληματίζει είναι μία στρώση από το κρεμμύδι. Όταν θα αφαιρέσεις την πρώτη, που είναι ξερή και ψιλή, θα βρεις κάτι καινούριο από μέσα. Αυτό θα είναι λίγο πιο δύσκολο να το αφαιρέσεις και όσο θα προχωράς προς τα μέσα, τόσο πιο δύσκολο θα γίνεται. Αυτό που χρειάζεται να θυμάσαι όμως είναι ότι σε όλη αυτή την διαδικασία βελτιώνεσαι, γίνεσαι καλύτερος, πιο ικανός και φυσικά πιο ισορροπημένος.

Κάθε αλλαγή έχει πίεση γιατί χρειάζεται να λειτουργήσεις διαφορετικά από ότι έχεις συνηθίσει. Δεν είναι απαραίτητο όμως να “αλλάξεις τα φώτα” στον εαυτό σου. μην ξεχνάς ότι αυτό που για εσένα είναι ένα μικρό βήμα, για κάποιον άλλο μπορεί να φαίνεται σαν τεράστιο άλμα ή και το αντίθετο.
Το σημαντικότερο είναι να μην το βάλεις κάτω και απελπιστείς. Αν σε κουράσει αυτή η διαδικασία, είναι γιατί προσπαθείς. Και η προσπάθεια απαιτεί αφοσίωση και κατανάλωση ενέργειας.

Οπότε μην κάψεις τον εαυτό σου. Όταν αισθανθείς ότι χρειάζεται να πάρεις μία ανάσα και να απολαύσεις αυτό που κέρδισες, τότε κάνε το. Απλά πάντα θα θυμάσαι ότι αυτή η διαδικασία δεν σταματάει ποτέ. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσεις, δεν θα σταματήσεις ποτέ. Και αυτό είναι το φανταστικό.

 Άλλαξε, ξεκουράσου, άλλαξε ξανά.

change-your-life
Συνέχισε να πετυχαίνεις καινούρια πράγματα για τον εαυτό σου και αυτό θα σου δώσει την ισορροπία που σου χρειάζεται για να σταθείς και στα άτομα που σε περιβάλλουν.

Πιστεύεις ότι χρειάζεσαι την βοήθειά μας; Επικοινώνησε μαζί μας εδώ.

Το Όραμα του HumanAdvanced.com είναι να λειτουργήσει σαν Φάρος βελτίωσης, εξέλιξης και πραγματοποίησης ονείρων. Έχει την μοναδική ιδιότητα να συνδυάζει την αιχμή των γνώσεων από τις σημαντικότερες και πιο χρήσιμες Επιστήμες της σύγχρονης κοινωνίας - όπως Ψυχολογία, Επικοινωνία και Συναισθηματική Νοημοσύνη – και να τις μεταφέρει στον αναγνώστη με έναν τρόπο μεταδοτικό και κυρίως πρακτικό, ώστε να μπορέσει να εφαρμοστούν άμεσα, αυτές τις γνώσεις και να βιώσει την βελτίωση που θέλει σε όποιον τομέα τον απασχολεί περισσότερο, αλλά και εν τέλει να καταφέρει την Αλλαγή που πάντα ήθελε στην ζωή του.